Στον Ευαγγελισμό της Λάρισας χάθηκε η δροσιά της ζωής. Δεκάδες νέοι άνθρωποι, παιδιά γεμάτα όνειρα, έχασαν το χαμόγελό τους στον πιο φρικτό εφιάλτη. Το λάθος γύρισμα ενός κλειδιού έκλεισε τα σπίτια που τα ξεπροβόδισαν μετά το τελευταίο γλέντι.

Χωριά ολόκληρα θρηνούν τα νιάτα που χάθηκαν μέσα σε μια στιγμή.

Πέντε νέες ψυχές «έχασε» η Καλαμπάκα

Η Θώμη και η Χρύσα Πλακιά, δίδυμες αδελφές από το Καστράκι της Καλαμπάκας, πέρασαν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με τους γονείς τους στο χωριό. Οι 20χρονες αδελφές έφυγαν με το τελευταίο τρένο για τη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζουν Φαρμακευτική και Αισθητική αντίστοιχα. Μαζί τους ήταν και η πρώτη τους ξαδέλφη Αναστασία, μόλις 19 ετών, που επίσης ήθελε να γίνει αισθητικός. Ήταν από τα πρώτα θύματα της τραγωδίας που αναγνωρίστηκαν από τους γονείς τους.

Δύο ακόμη 22χρονοι από την Καλαμπάκα αγνοούνται, καθώς κι εκείνοι επιβιβάστηκαν στο συγκεκριμένο τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζουν και δεν έχουν, ακόμη, δώσει σημεία ζωής, όμως η ανάσυρση -αργά το απόγευμα- τριών σορών από το τρίτο βαγόνι δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την τύχη τους.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, από τα Τρίκαλα, τα Μετέωρα και την Καλαμπάκα επιβιβάστηκαν στη συγκεκριμένη αμαξοστοιχία συνολικά 14 άνθρωποι.

Ο μηχανοδηγός - επιβάτης

Ο 35χρονος μηχανοδηγός από το Λιανοκλάδι έφυγε από το χωριό του ύστερα από τριήμερη άδεια και επιβιβάστηκε ως επιβάτης στη μοιραία αμαξοστοιχία. Πήγαινε στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβει άλλη, εμπορική αμαξοστοιχία της Ηellenic Train και να την οδηγήσει την επόμενη μέρα στην Αθήνα. Την προηγούμενη ημέρα, ο Σπύρος Βούλγαρης γλεντούσε με φίλους και συγχωριανούς, πριν τους αποχαιρετήσει για να μεταβεί στη δουλειά του.

Τώρα, στο Λιανοκλάδι που πενθεί, κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι το νήμα της ζωής του κόπηκε τόσο ξαφνικά.

Ψάχνουν τα παιδιά τους

Να αναγνωρίσει τα ρούχα του 26χρονου γιου του ζήτησαν από τον Παύλο Ασλανίδη, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, καθώς ο γιος του, ο οποίος επέστρεφε από την Αθήνα στην πατρίδα του τη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει σε καμία λίστα -ούτε των τραυματιών, ούτε των νεκρών από τη μοιραία σύγκρουση. O συγκλονισμένος πατέρας βρέθηκε από τα ξημερώματα στη Λάρισα, όμως, όπως φαίνεται, ακόμη δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο γιος του.

Την ίδια ώρα, συντετριμμένος, με τη φωτογραφία μιας 24χρονης κοπέλας στα χέρια, ο πατέρας του συντρόφου της αγνοούμενης φοιτήτριας ζητούσε πληροφορίες. Η Αναστασία Δαμίγου από την Πάφο, πρόσφατα αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή και έκανε το μεταπτυχιακό της στο ΑΠΘ. Σύμφωνα με τον πατέρα του φίλου της, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι.

Ένας ακόμη Κύπριος φοιτητής, ο 23χρονος Κυπριανός Παπαϊωάννου, από το Αυγόρου, αγνοείται και οι γονείς του έρχονται στην Ελλάδα εσπευσμένα.

Σημειώνεται ότι ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, βρίσκεται σε επικοινωνία με τις οικογένειες των δύο αγνοούμενων Κυπρίων για να τους παρασχεθεί βοήθεια με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστούν. «Έχουν γίνει συντονισμένες επαφές τόσο με την πρεσβεία όσο και με το προξενείο σε απόλυτη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Εξωτερικών», ανέφερε ο Κύπριος ΥΠΕΞ.

Στο μεταξύ, ανατριχίλα προκαλούν οι αναζητήσεις αγνοούμενων φοιτητών είτε από συγγενείς και φίλους είτε από συμφοιτητές τους. Οι αναρτήσεις στα social media συνοδεύονται από φωτογραφίες και τα στοιχεία αγοριών και κοριτσιών που επιβιβάστηκαν στη μοιραία αμαξοστοιχία, και έκτοτε αγνοούνται.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 2/3