Ο γ.γ. Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Υπαλλήλων & Μέσων σταθερής τροχιάς Αλέξανδρος Τζαμπατζλής μίλησε στο LIVE NEWS για την υποστελέχωση των σταθμών, η οποία φαίνεται ότι αποτέλεσε μία από τις βασικότερες αιτίες που οδήγησαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

 «Σύμφωνα με αυτά που έχει πει ο σταθμάρχης, έχει παραδεχθεί το λάθος του και δεν νομίζω ότι αμφισβητείται οτιδήποτε. Μία συμπλήρωση να κάνω, δεν υπάρχει μονή γραμμή μόνο στο Παλαιοφάρσαλος–Λάρισα, αλλά έχουμε και μονή γραμμή στο Οινόη–Τιθορέα. Είναι μονή γραμμή εδώ και πολύ καιρό γιατί γίνονται τα έργα για τηλεδιοίκηση και γι' αυτό έχουμε καθυστερήσεις», ανέφερε αρχικά.

«Ανεβοκατεβαίνω στην Αθήνα τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα. Χρησιμοποιούμε αυτά τα τρένα. Τη μοιραία Τρίτη είχαμε διοικητικό συμβούλιο. Πρόλαβαν τα παιδιά και έφυγαν. Θα ερχόμασταν μ' εκείνο το τρένο εάν δεν τελειώναμε. Δεν ξέρω να σας πω για την “επόμενη μέρα”. Περιμένω τις κηδείες των τριών συναδέλφων μου. Θέλω πρώτα να ταφούν οι νεκροί και μετά να μιλήσουμε. Θα μιλήσουμε ως ομοσπονδία και θα μας ακούσουν», συμπλήρωσε ο κ. Τζαμπατζλής.

«Έχω κάνει μία δημόσια έκκληση. Παρακαλώ τη Δικαιοσύνη να φτάσει παντού, ακόμα και σ' εμάς τους εργαζόμενους. Φταίει ο σταθμάρχης, κανείς δεν δικαιολογεί τίποτα, αλλά εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη», είπε συμπληρωματικά.

Για τις αμοιβές των υπαλλήλων του σιδηρόδρομου, είπε κλείνοντας ο κ. Τζαμπατζλής, πως «όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε την ίδια αμοιβή. Εγώ είμαι στα 38 χρόνια υπηρεσία και παίρνω 1.170 ευρώ τον μήνα. Αν με καλέσει η υπηρεσία να δουλέψω έκτακτα, η αμοιβή ανεβαίνει ανάλογα».