Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες η σταθμάρχης Νέων Πόρων απέτρεψε μία ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία στα Τέμπη, με μια απόφαση που πήρε λίγη ώρα πριν από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η σταθμάρχης Νέων Πόρων έστειλε πρώτα στην κάθοδο το μοιραίο εμπορικό τρένο, παρά το γεγονός ότι πλησίαζε -με μια μικρή καθυστέρηση- στον σταθμό των Νέων Πόρων ο προαστιακός, ο οποίος είχε προτεραιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στα βαγόνια του προαστιακού επέβαιναν 62 άτομα.


Η απόφαση που απέτρεψε χειρότερη τραγωδία στα Τέμπη

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αν η σταθμάρχης αποφάσιζε να περιμένει τον προαστιακό και να του δώσει, όπως συνηθίζεται, προτεραιότητα έναντι του εμπορικού, η σύγκρουση θα είχε γίνει ανάμεσα στα δύο επιβατικά τρένα.


Αντιμέτωποι ακόμα και με ισόβια σταθμάρχες και επιθεωρητής

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, εκτός από τον 59χρονο σταθμάρχη, έχουν μπει ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που τον τοποθέτησε στη νυχτερινή βάρδια και βγήκε σε αναρρωτική άδεια ένα 24ωρο μετά την τραγωδία, καθώς και οι δύο σταθμάρχες που όφειλαν να βρίσκονται στον χώρο εργασίας ως τις 23:00, αλλά εγκατέλειψαν το πόστο τους νωρίτερα.