Ξεκίνησαν ξανά τα δρομολόγια του προαστιακού και μπήκαν ξανά στις ράγες τα τρένα για πρώτη φορά μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κεντρικός σταθμάρχης Αθηνών, Γιάννης Κοκκινάκης, λίγο μετά την έναρξη των πρώτων δρομολογίων, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Είμαστε στον σταθμό Λαρίσης, ξεκίνησαν δειλά – δειλά τα δρομολόγια με τον προαστιακό μέχρι το αεροδρόμιο και αμαξοστοιχίες για Χαλκίδα. Συνολικά θα είναι για το αεροδρόμιο περίπου 18 δρομολόγια και είναι περίπου 12 δρομολόγια για Χαλκίδα», ανέφερε ο κεντρικός σταθμάρχης.

Τα δρομολόγια που δεν εκτελούνται είναι για Κιάτο και για Θεσσαλονίκη.

Ερωτηθείς ο κ. Κοκκινάκης για ποιο λόγο μειώθηκε η ταχύτητα είπε χαρακτηριστικά ότι: «Μετά το τραγικό συμβάν, όλοι είμαστε ψυχολογικά ευάλωτοι, έτσι καλύτερα για μερικές μέρες να πηγαίνουμε πιο σιγά και να αποκτήσουμε την αυτοπεποίθηση που είχαμε πριν».

Για τον αριθμό και την εκπαίδευση των σταθμαρχών

«Στον σταθμό Λαρίσης», τόνισε ο Γιάννης Κοκκινάκης, «υπήρχαν πάντα δύο σταθμάρχες».

Στην συνέχεια, ο κεντρικός σταθμάρχης είπε: «Το τρένο είναι το πιο σίγουρο μέσο ασφαλείας. Ταπεινά ζητάω συγνώμη για αυτό που έγινε. Ο κόσμος να μην το φοβάται και να μας στηρίξει».

Σχετικά με την εκπαίδευση των μηχανοδηγών, ο κεντρικός σταθμάρχης Αθηνών σχολίασε: «Είμαι 60 χρονών άνθρωπος, το μυαλό μου δεν δουλεύει όπως ενός νέου ανθρώπου. Η νέα σειρά που εκπαίδευσα εγώ είναι νέα και μορφωμένα παιδιά».

Ειδικά για τον σταθμάρχη της Λάρισας, σημείωσε: «Ο άνθρωπος αυτός ήταν και μεγάλος σε ηλικία, δεν ξέρω τι έγινε εκεί και τι εκπαίδευση είχε πάρει αυτός ο άνθρωπος».