Αυτοδιοίκηση εν δράσει
Αυτοδιοίκηση εν δράσει Περικλής Καπετανόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
temph_epizwn
Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Απολογείται σήμερα ο δεύτερος σταθμάρχης - Τι υποστήριξε ο συμβασιούχος συνάδελφός του

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Η ώρα των απολογιών για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη έχει φτάσει, με τους σταθμάρχες που είχαν την απογευματινή βάρδια την 28η Φεβρουαρίου στο σταθμαρχείο της Λάρισας να καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο σταθμάρχες είχαν φύγει από το πόστο τους, λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη.

Τη Δευτέρα 27/03 απολογήθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο 33χρονος που κατηγορείται ότι έφυγε νωρίτερα από το πόστο του το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, υποστήριξε ότι μπορεί στο βαρδιολόγιο να εμφανίζεται ότι εργάζεται 9 ώρες, στην πραγματικότητα όμως, μετά από προφορική συμφωνία, έφευγε στο 8ωρο.

Ακόμα, ο συμβασιούχος σταθμάρχης υποστήριξε ότι, κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του στο σταθμαρχείο της Λάρισας, είχε επικουρικό ρόλο και εκτελούσε εντολές του εμπειρότερου σταθμάρχη. Υποστήριξε ότι δεν είχε αγγίξει ποτέ τον πίνακα ελέγχου και ότι η μοναδική φορά που εργάστηκε μόνος ως σταθμάρχης, ήταν σε βάρδια στον Βόλο και όχι στη Λάρισα.

Τέλος, ο συμβασιούχος σταθμάρχης τόνισε ότι στη σύμβασή του δεν αναγράφεται ωράριο εργασίας, αλλά ισχυρίστηκε ότι τόσο προφορικά όσο και εγγράφως είχε ενημερωθεί ότι κάθε μέρα θα δουλεύει 8 ώρες.


Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Σήμερα, Τρίτη 28/03, αναμένεται να απολογηθεί ο εμπειρότερος σταθμάρχης, ενώ την Πέμπτη θα καταθέσει ο επιθεωρητής εργασίας που έβγαζε τις βάρδιες. Κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Ο πιο έμπειρος σταθμάρχης που φαίνεται να έφυγε νωρίτερα από τη βάρδια θα καταθέσει απολογητικό υπόμνημα και θα υποστηρίξει πως το τρένο πέρασε στις 11:05 και 11:25 έγινε το δυστύχημα.

Οι σταθμάρχες και ο επιθεωρητής καλούνται να απαντήσουν για το ποιος διόρθωσε τις βάρδιες με μπλάνκο και γιατί.