Ο «ξανθός μάγος» ή αλλιώς ο «Έλληνας Ντέιβιντ Κόπερφιλντ», που μεσουρανούσε τις δεκαετίες ’80 και ’90, είναι ο άντρας που συνελήφθη για τον βιασμό της ανήλικης βαφτισιμιάς του στη Χαλκιδική, το 2020.

Ο 78χρονος Γρηγόρης Παπαϊωάννου, που κατηγορείται για τον κατ’ επανάληψη βιασμό τής τότε 16χρονης, μετά την απολογία του στον ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος παρόλο που αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά την καταγγελία της 19χρονης, σήμερα, κοπέλας στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία ο νονός της προχωρούσε κατ’ επανάληψη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της, αφού προηγουμένως της έδινε αλκοόλ και χασίς με αποτέλεσμα να κάμπτει τις αντιστάσεις της.

Όπως έκανε γνωστό η άτυχη κοπέλα, η κόλαση που ζούσε λάμβανε χώρα στο σπίτι του 78χρονου στην Καλλικράτεια, όταν εκείνη βρισκόταν μόνη μαζί του, από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2021. Εκείνη την εποχή, μάλιστα, η έφηβη ακολουθούσε μια συγκεκριμένη θεραπεία για ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Όπως κατήγγειλε, ο 78χρονος της έδινε κάνναβη σε τσιγάρο και αλκοόλ ώστε να μην μπορεί να φέρει αντίσταση και στη συνέχεια την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις.

Ο Γρηγόρης Παπαϊωάννου υπήρξε πολύ δημοφιλής ταχυδακτυλουργός, θηριοδαμαστής και πλανόδιος σόουμαν, γεμίζοντας τις πλατείες πόλεων και επαρχιών, ενώ έκανε και περιοδείες στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία! Τα κόλπα που έκανε ήταν πρωτόγνωρα για την εποχή των 80ς και 90ς και χαρακτηρίζονταν για... την ανοχή του στον πόνο. Τα σόου του «ξανθού μάγου» ήταν... για γερά στομάχια, αφού υπήρχαν μαχαίρια και ηλεκτρικά τρυπάνια με τα οποία διαπερνούσε τη σάρκα του. Πολλοί από τους θεατές, μάλιστα, είχαν λιποθυμήσει μη αντέχοντας το αίμα.

Ρεπορτάζ: Εύα Παπαδάτου
Δημοσιεύθηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 28/3