Ο Γρηγόρης Παπαϊωάννου, γνωστός ως «ξανθός μάγος», που κατηγορείται για τον βιασμό της 16χρονης βαφτιστήρας του στη Χαλκιδική και βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών, αναμένεται να υποβάλει αίτημα για κατ’ οίκον περιορισμό.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η συνήγορος του 78χρονου, Κική Πακιρτζίδου, το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης αναμένεται να υποβληθεί εντός της εβδομάδας, μαζί με σχετικό υπόμνημα, προκειμένου ο 78χρονος γνωστός ταχυδακτυλουργός να συνεχίσει υπό όρους σε κατ' οίκον περιορισμό.

Η ίδια εξηγεί ότι το παραπάνω αίτημα αναμένεται να υποβληθεί, μεταξύ άλλων, με γνώμονα την προχωρημένη ηλικία του «ξανθού μάγου» αλλά και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και, ως εκ τούτου, «δεν υπάρχουν πολλά βιολογικά αποθέματα και περιθώρια για περαιτέρω αναμονή». Επίσης, η πλευρά της υπεράσπισης θα επιχειρήσει με νομικές ενέργειες να αποδείξει ότι ο 78χρονος κατηγορείται άδικα για τον βιασμό της βαφτιστήρας του, με τον κατηγορούμενο να επιμένει στην αθωότητά του και να ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμού και πλεκτάνης από την καταγγέλλουσα.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, η οποία ανέλαβε την υπεράσπιση του ταχυδακτυλουργού μετά την προφυλάκισή του, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. Πρόκειται για άτομα από το επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον του γνωστού ταχυδακτυλουργού, αλλά και άτομα που είχαν ενσωματωθεί στον οικογενειακό ιστό αρκετά χρόνια και καταθέτουν υπέρ του 78χρονου κατηγορούμενου.

Ο Γρηγόρης Παπαϊωάννου μέσα από τις φυλακές Γρεβενών δηλώνει στο protothema.gr ότι είναι αθώος και ότι βρίσκεται στη διάθεση της Δικαιοσύνης. «Αυτό που θέλω είναι να βρεθώ δίπλα στη σύζυγό μου, στη γυναίκα που μισό αιώνα μοιράζομαι τη μέρα, το φως, τη νύχτα και το φεγγάρι. Δεν έχω πάει πουθενά χωρίς τη σύζυγό μου και θέλω να βρεθώ κοντά της, όπως έκανα μισό αιώνα», σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «ξανθός μάγος» έχει καθημερινά τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγό του, η οποία του εκφράζει τη συμπαράστασή της και δηλώνει ξεκάθαρα πως είναι στο πλευρό του. Παράλληλα, είναι σίγουρος πως για ο κόσμος που τον γνωρίζει τόσα χρόνια από την επαγγελματική του καριέρα και προσωπικά δεν θα πιστέψει ότι αληθεύουν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ταχυδακτυλουργού ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που φέρονται ότι τελέσθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2020 έως και τον Αύγουστο του 2021, στη Νέα Καλλικράτεια και στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 78χρονου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 78χρονος, από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2021, ενώ βρισκόταν μόνος του με την τότε 16χρονη βαφτισιμιά του σε περιοχή της Χαλκιδικής, την περιήγαγε σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση, προσφέροντάς της κάνναβη σε τσιγάρο και αλκοόλ και ακολούθως την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις.
Πηγή: protothema.gr