Στην εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου με καθοδήγηση από το εξωτερικό, που σχεδίαζε χτυπήματα σε εβραϊκούς στόχους στην ελληνική επικράτεια, προχώρησαν η Ελληνική Αστυνομία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Ειδικότερα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη δύο ανδρών, πακιστανικής καταγωγής, ενώ διώκεται και ένας τρίτος, επίσης Πακιστανός, με έδρα το Ιράν, που εξετάζεται αν συνδέεται με ριζοσπαστικές οργανώσεις της χώρας.

Οι δύο συλληφθέντες ζούσαν παράνομα τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα, κάνοντας αγροτικές εργασίες σε Ζάκυνθο και Λακωνία.

Το Patrisnews δημοσίευσε φωτογραφίες από το σπίτι στο οποίο διέμενε ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων, στη Σκάλα Λακωνίας, και στο οποίο συνελήφθη από τις Αρχές.


Στη Ζάκυνθο διέμενε ο έτερος τρομοκράτης, κάνοντας αγροτικές και οικοδομικές εργασίες.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η ΕΡΤ και το imerazante.gr φαίνεται το σπίτι του, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή Λαγανάς, σε σχετικά απομονωμένο σημείο. Στο σπίτι αυτό είχε γίνει πριν από περίπου έναν μήνα επιχείρηση-«σκούπα» από την Αστυνομία για ναρκωτικά, καθώς, όπως μαρτυρούν κάτοικοι της περιοχής, το σημείο είναι άντρο παράνομων αλλοδαπών, κυρίως Πακιστανών. Η επιχείρηση σύλληψής του έγινε αιφνιδιαστικά πριν από 4 εβδομάδες.

Όπως δημοσιεύει η ΕΡΤ, ήταν 05:30 το πρωί, πριν από περίπου έναν μήνα, όταν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, πλαισιωμένοι από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, έσπασαν ξαφνικά την πόρτα του σπιτιού όπου διέμενε ο ένας από τους δύο συλληφθέντες. Υπό άκρα μυστικότητα και ύστερα από πολυήμερη παρακολούθηση, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι στη Ζάκυνθο και συνέλαβαν τον έναν από τους δύο Πακιστανούς, χωρίς αυτός να προλάβει να αντιδράσει.

4_2
5
6
7
8
9
10
11_2