Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση με τους δύο Πακιστανούς τρομοκράτες που φέρονται να οργάνωναν χτύπημα στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η τρομοκρατική επίθεση θα γινόταν στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στο ισραηλινό εστιατόριο Gostijo, το οποίο λειτουργούσε και ως άτυπη συναγωγή στην οδό Αισώπου 10 στου Ψυρρή.

Σχετικά με τους δράστες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ηλικίας 27 και 29 ετών, ζούσαν στην περιοχή της Σπάρτης και της Ζακύνθου και ασχολούνταν κυρίως σε αγροτικές δουλειές και είχαν μπει παράνομα στη χώρα.

Οι ίδιοι φαίνεται να λάμβαναν τις εντολές τους από έναν ομοεθνή τους, ο οποίος βρισκόταν στο Ιράν και φέρεται να είναι από την ίδια πόλη του Πακιστάν. Ο εγκέφαλος είχε υποσχεθεί να δώσει στους συλληφθέντες χρηματικό ποσό ανάλογα με το πόσους ανθρώπους θα δολοφονούσαν. Ωστόσο, οι ίδιοι δεν έλαβαν καθόλου χρήματα μέχρι και τη στιγμή που συνελήφθησαν. Παρ' όλα αυτά, φέρεται να είχαν κάνει προετοιμασία και είχαν κάνει μια κατόπτευση του χώρου του εστιατορίου.

Σημαντικό σημείο στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως ο τρόπος με τον οποίο οι δυο δράστες θα εκτελούσαν το τρομοκρατικό χτύπημα. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, οι δύο Πακιστανοί θα χρησιμοποιούσαν είτε εκρηκτικά είτε πυροβόλα όπλα είτε κάποιου είδους δηλητηριώδες αέριο. Πάντως, μέχρι στιγμής οπλισμός δεν έχει βρεθεί. Επίσης, οι δυο τους είχαν προσπαθήσει να εντάξουν στα σχέδιά τους και άλλους ομοεθνείς τους, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.

Ακόμα υπάρχει η πληροφορία ότι πριν ενοικιάσουν το σπίτι στην Ομόνοια οι δύο συλληφθέντες, οπότε έρχονταν στην πρωτεύουσα, φαίνεται να διέμεναν σε οίκημα το οποίο βρίσκεται σε καταυλισμό στα Λιόσια, όπου και πραγματοποιήθηκε μια επιχείρηση των Αρχώνμ], στην οποία έγιναν περίπου 15 προσαγωγές, αλλά και πάλι δεν φαίνεται να έχει προκύψει κάτι.

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε ύστερα από συνεργασία των Ελληνικών Αρχών με τη Μοσάντ. Συγκεκριμένα η ισραηλινή υπηρεσία φέρεται να έδωσε στοιχεία σχετικά με τις επικοινωνίες των δύο κατηγορουμένων με τον εντολοδόχο τους που βρίσκεται στο εξωτερικό. Φέρεται οι τρομοκράτες να επικοινώνησαν αρκετές φορές με τον εγκέφαλο, ο οποίος τους πίεζε να εκτελέσουν όσο το δυνατόν συντομότερα το «χτύπημα» ενόψει και του εβραϊκού Πάσχα, που ξεκινά το απόγευμα της επόμενης Τετάρτης 5 Απριλίου και τελειώνει την Πέμπτη 13 Απριλίου.

Οι δύο συλληφθέντες προχθές (28/3) το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα), ενώ ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή. Ποινική δίωξη έχει ασκηθεί και εις βάρος ακόμα ενός ατόμου, το οποίο πιθανότατα είναι εκείνο που φέρεται να τους έδινε τις εντολές.

Τέλος, από χθες (29/3) έχουν κυκλοφορήσει οι φωτογραφίες τους και τα ονόματά τους στο διαδίκτυο, πράγμα το οποίο έχει προξενήσει μεγάλη εντύπωση, καθώς δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια εισαγγελική εντολή για κάτι τέτοιο.