Αδυναμία να πει εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου έδωσε ή δεν έδωσε κάτι στην Τζωρτζίνα πριν υποστεί την ανακοπή στο Καραμανδάνειο, την οποία χαρακτήρισε «συγκλονιστικό περιστατικό», δήλωσε ο συνταξιούχος αναισθησιολόγος Ιωάννης Χασαπόπουλος, απαντώντας στις ερωτήσεις που του υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας.«Εγώ βρήκα ένα παιδί σε καρδιακή ανακοπή. Το αίτιο δεν το γνωρίζαμε», είπε και όταν κλήθηκε από τον συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας να απαντήσει «αν η εικόνα του παιδιού ήταν συμβατή με τη χορήγηση κεταμίνης», ανέφερε: «Δεν μπορώ να πω αν η κατηγορούμενη έδωσε ή δεν έδωσε κάτι. Δεν το ξέρω».

Ο κ. Κούγιας επικεντρώθηκε κυρίως στις ερωτήσεις του στους χρόνους που χρειάστηκε ο αναισθησιολόγος, ο οποίος βρισκόταν εκτός νοσοκομείου, στο σπίτι του, καθώς είχε μεικτή εφημερία, και ενημερώθηκε για να σπεύσει όταν το παιδί υπέστη την ανακοπή.

«Το παιχνίδι μπορεί να χαθεί στα πρώτα λεπτά της ανακοπής και γι' αυτό εκπαιδεύεται κόσμος για να κάνει ΚΑΡΠΑ. Δεν είναι προνόμιο ή υποχρέωση των αναισθησιολόγων… Ιδανικές καταστάσεις δεν υπάρχουν», ανέφερε ο αναισθησιολόγος, εξηγώντας πως βρήκε τους συναδέλφους του να προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή και ο ίδιος το διασωλήνωσε.

Αλέξης Κούγιας: Πόση ώρα χρειαστήκατε να ετοιμαστείτε;

Μάρτυρας: Ήμουν έτοιμος.

Αλέξης Κούγιας: Ποια διαδρομή ακολουθήσατε;

Μάρτυρας: Σε δυόμισι λεπτά είχα φτάσει. Το σπίτι μου δεν είναι μέσα στην πόλη, απέχει ούτε 2 χλμ.

Αλέξης Κούγιας: Το παιδί πότε διασωληνώθηκε;

Μάρτυρας: Άμεσα. Μέσα σ' ένα λεπτό.

Αλέξης Κούγιας: Τον απινιδωτή πότε τον φέρατε;

Μάρτυρας: Άμεσα.

Αλέξης Κούγιας: Άλλα 2 λεπτά δηλαδή;

Μάρτυρας: Περίπου.

Αλέξης Κούγιας: Όταν φτάσατε, από την ώρα που παρκάρατε μέχρι να φτάσετε στο δωμάτιο, πόση ώρα πέρασε;

Μάρτυρας: Σας είπα, συνολικά σε 5 λεπτά ήμουν εκεί.

Ο Αλέξης Κούγιας μάλιστα επικαλέστηκε και την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος είχε πει πως έφτασε στο νοσοκομείο πριν από τον αναισθησιολόγο.«Εμένα με ειδοποίησαν οι γιατροί, δεν ξέρω πότε και από ποιον ειδοποιήθηκε ο κ. Δασκαλάκης», ανέφερε ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «Ούτε ο κ. Δασκαλάκης ούτε η κ. κατηγορούμενη είχαν εκφραστεί αρνητικά. Άκουσα και διάβασα ότι η γνώμη τους ήταν πως ο αναισθησιολόγος έφτασε άμεσα. Η κ. κατηγορούμενη έχει εκφραστεί θετικά για τη βοήθεια που είχε το παιδί. Και οι δύο είδαν την προσπάθεια που έγινε. Ο κ. Δασκαλάκης έκανε μια χειρονομία που μου έκανε εντύπωση. Μου τηλεφώνησε ανήμερα το Πάσχα για να μου ευχηθεί και να με ευχαριστήσει για τις προσπάθειες που είχαμε κάνει για το παιδί τους. Ήταν κάτι που με συγκίνησε».

«Έχω πολλά χρόνια στην πλάτη μου, έχω δει πολλά και γι' αυτό έζησα αυτό το θαύμα», απάντησε ο μάρτυρας, ο οποίος συμπλήρωσε: «Δεν θα απολογηθώ γιατί έκανα περισσότερο χρόνο… Έκανα ό,τι ήταν ανθρωπίνως και ιατρικώς δυνατό και έχω τη συνείδησή μου ήσυχη».

«Πρέπει να καταλάβουμε πως μιλάμε για έναν νεκρό. Τι χειρότερο μπορεί να προκαλέσει σε έναν νεκρό η προσπάθεια ανάνηψης;», είπε κλείνοντας την κατάθεσή του.