Η αρχική κατάθεση του ιδιοκτήτη της καφετέριας που έλαβε χώρα ο φόνος του 37χρονου υδραυλικού είχε πρωτίστως ισχυριστεί ότι οι κάμερες στο μαγαζί του στη Νέα Ιωνία δεν λειτουργούσαν, οπότε η επίθεση δεν καταγράφηκε, ενώ αργότερα άλλαξε την κατάθεσή του. Όπως είπε ο ίδιος, και παρουσιάζει το ρεπορτάζ του MEGA, τον είχε κυριέψει ο φόβος για εκδικητική ενέργεια σε βάρος της οικογένειάς του και είχε αρνηθεί την ύπαρξή του, καθώς το βίντεο αποτυπώνει καρέ καρέ τη στιγμή της επίθεσης και τους δράστες.

«Δεν σας είπα όλη την αλήθεια. Πραγματικά φοβάμαι για τη ζωή μου, γιατί δεν έχω σχέση με όλα αυτά. Δεν θέλω να μπλέξω χωρίς να φταίω», δήλωσε.

Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», ο αδελφός του θύματος γνωριζόταν με το άτομο που μπήκε στην καφετέρια και άρχισε να μιλάει με τα μέλη της συμμορίας στα αλβανικά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο συγγενής του 37χρονου είχε ποινικές εμπλοκές και εχθρότητες με τη συγκεκριμένη συμμορία, ενώ το θύμα δεν είχε καμία σχέση με ποινικά ζητήματα.