Διάλογο μεταξύ των δύο τρομοκρατών, που δείχνει τον τρόπο που ήθελαν να ενεργήσουν, αλλά και να επιδειχθούν στους ομόσταυλούς τους, και τον τρόμο που ήθελαν να προκαλέσουν, έφερε στην επιφάνεια το ρεπορτάζ του Star. Οι δύο αλλοδαποί, Πακιστανοί με ρίζες από το Ιράν, φέρεται να στόχευαν να »«χτυπήσουν» εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων στου Ψυρρή, μέχρι που συνελήφθησαν μέσα από κοινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ και της Αντιτρομοκρατικής την Τρίτη

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται: Με τρομερή απάθεια και κυνισμό που προκαλεί ανατριχίλα, ο φερόμενος «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής οργάνωσης μιλούσε με τον ένα από τους δύο Πακιστανούς. Εκτός από το αιματοκύλισμα που ήθελαν να προκαλέσουν, τους ενδιέφερε και η εικόνα. Οι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φανατικών ισλαμιστών περίμεναν να δουν το χτύπημα ενάντια στους άπιστους.

Ακολουθεί διάλογος «φωτιά» του «εγκέφαλου» με τον ένα από τους δύο συλληφθέντες Πακιστανούς:

«Εγκέφαλος»: Εσύ κάνε μου την χάρη να φτιάξεις βίντεο και φωτογραφίες. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε όπως είπαμε, η λύση είναι με ήρεμο τρόπο να πάει κάποιος να βγάλει δυο – τρεις φωτογραφίες και να έρθει πίσω χωρίς να τον αντιληφθεί κανεις. Δεν θα του κάνουν έλεγχο. Να βρεις έναν τρόπο να γίνει κάτι.

Χαϊντέρ: Άκου. Έχω ένα άλλο φιλαράκι σε άλλο νησί που έχει τρία όπλα και πιστόλια. Και εκείνος λέει πως, μόλις τελειώσουμε με τις ελιές, να είμαστε δυο τρία άτομα, να τους καθαρίσουμε επιόπου και μετά να στείλουμε το βίντεο. Ο άλλος λέει να είμαστε οι δυο μας.



Ποιοι είναι, όμως, οι δύο Πακιστανοί; Φανατικοί ισλαμιστές ή δύο νεαροί που ήθελαν να βγάλουν χρήματα αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές και τον θάνατο που θα σκορπούσαν;

Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα περιέγραψε πώς γνωρίστηκε με έναν από τους δύο. «Αυτόν εδώ γνωρίζω. Ήρθε το 2017 στο γραφείο μας και ζήτησε να βγάλει πολιτικό άσυλο, γιατί δεν είχε χαρτιά», δήλωσε και πρόσθεσε ότι του είχε πει πως πέρασε με τα πόδια από τον Έβρο στη χώρα μας και κάποια στιγμή κατέληξε στη Σκάλα Λακωνίας, όπου έκανε αγροτικές εργασίες.

To Star έκανε αυτοψία στο σπίτι που έμενε ο ένας από τους δύο Πακιστανούς, στη Λιθάκια Ζακύνθου, μέχρι που τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.



Τα σημάδια της αναστάτωσης από την αστυνομική έρευνα είναι εμφανή: συρτάρια αναποδογυρισμένα και ψαγμένοι χώροι.



Την ίδια ώρα, στα χέρια των Αρχών Ασφαλείας είναι ακόμα οκτώ Πακιστανοί, οι οποίοι όταν προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα μας.



Ωστόσο, τα κινητά τηλέφωνά τους έχουν κατασχεθεί και τα αποτελέσματα ίσως κρύβουν... εκπλήξεις.

Οι δυο Πακιστανοί αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή, 31 Μαρτίου, για να απολογηθούν.