Στις  εξαιρετικά συντονισμένες προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ, με τις οποίες  εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που σχεδίαζαν χτυπήματα εντός της χώρας, καθοδηγούμενοι μάλιστα από το εξωτερικό, αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδικότερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στο Twitter τόνισε πως προτεραιότητα των Αρχών είναι η εθνική ασφάλεια και η αντιμετώπιση κάθε μορφής τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο υπουργός έγραψε συγκεκριμένα: «Η εθνική ασφάλεια και η αντιμετώπιση κάθε μορφής κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος στόχων στο εσωτερικό της χώρας αποτελούν προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία και βασικό πεδίο συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, εξάρθρωσε δίκτυο τρομοκρατικής οργάνωσης στο οποίο συμμετείχαν αλλοδαποί, οι οποίοι σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

«Η επιχείρηση αυτή επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι οι Αρχές ασφαλείας της χώρας διατηρούν σε πολύ υψηλό επίπεδο την ετοιμότητά τους, για όλους τους Έλληνες και όλους τους επισκέπτες της πατρίδας μας», καταλήγει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.