Γύρω στη μία το μεσημέρι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε στο σπίτι τους στο Διδυμότειχο τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, που δολοφονήθηκε στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018, σε μια ανατριχιαστική υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο. 

«Αντικρίζοντας σήμερα το χαμόγελο της Ελένης στις φωτογραφίες του σπιτιού της, υποσχέθηκα στην Κούλα και στον Γιάννη να κάνω ό,τι μπορώ για να μη ζήσουν άλλοι γονείς τον δικό τους πόνο. Τα πονεμένα μάτια τους, ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν από τη μέρα που έχασαν την Ελένη τους, μας υποχρεώνουν να αγωνιζόμαστε συνεχώς για να μη μένει κανένας βιασμός ατιμώρητος, καμιά δολοφονία ανεξιχνίαστη. Να προστατεύσουμε τις γυναίκες από τη βία και τις εγκληματικές συμπεριφορές», έγραψε ο πρωθυπουργός. 

Επισκέφθηκα στο Διδυμότειχο τη μητέρα και τον πατέρα της Ελένης. Της Ελένης Τοπαλούδη. Ο θάνατός της σημάδεψε τον...

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Τα parapolitika.gr επικοινώνησαν με την οικογένεια της άτυχης Ελένης, με τον πατέρα της κ. Γιάννη Τοπαλούδη να μας μιλά για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του και τα αιτήματά τους για τη στήριξη των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους με τέτοιον ειδεχθή τρόπο, ενώ, όπως λέει ο ίδιος, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για συνάντηση με τις οικογένειες των θυμάτων. 

Όπως μας λέει ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, ενημερώθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης για την επίσκεψη του πρωθυπουργικού ζεύγους στο σπίτι τους, η οποία έγινε στο πλαίσιο της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο.

«Ήταν μια επίσκεψη σε προσωπικό επίπεδο, συνδύασε την επίσκεψη στο σπιτικό μας με την περιοδεία που έκανε στην περιοχή μας. Ήταν με τη σύζυγό του. Ήταν πολύ ανθρώπινοι, ειλικρινά δεν το περιμέναμε, ούτε εγώ ούτε η Κούλα, η μαμά της Ελένης. Ήταν πολύ ανθρώπινη η πλευρά που έδειξε στο σπιτικό μας. Και βέβαια συγκινήθηκε με αυτά που άκουσε από εμάς, με αυτά που είδε, με τη μάνα της Ελένης», λέει στα parapolitika.gr ο κ. Γιάννης.

Εμείς η οικογένεια Τοπαλούδη βάζουμε ένα μικρότερο λιθαράκι, εσείς ως πρωθυπουργός βάζετε ένα μεγαλύτερο λιθαράκι στο να χτίσουμε ένα περιβάλλον πιο προστατευτικό για τα παιδιά μας
 «Του είπαμε αυτά που έχουμε γράψει σε παλαιότερη επιστολή μας τον περασμένο Ιούλιο, κάποιες οικογένειες θυμάτων από εγκληματικές ενέργειες. Είπε ότι έχει διαβάσει την επιστολή. Η σύζυγός μου του είπε "κάλλιο αργά παρά ποτέ" γιατί περιμέναμε αυτή τη συνάντηση καιρό».

Ο ίδιος, όπως λέει στο parapolitika.gr, είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα, καθώς περιμένουν να γίνει μια αντίστοιχη συνάντηση όλων των οικογενειών των θυμάτων που είχαν υπογράψει την επιστολή προς τον πρωθυπουργό, με την οποία ζητούν παρεμβάσεις από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και αυστηροποίηση των ποινών.

«Του είπαμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλες εμείς οι οικογένειες των θυμάτων τέτοιου είδους εγκληματικών ενεργειών. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα γίνει αυτή η συνάντηση, δεν ξέρω πότε ακριβώς».

Η κ.Μαρέβα συζητούσε με τη σύζυγό μου για αυτά τα θέματα, κυρίως τα αδέρφια που πρέπει να ανέβουν τον δικό τους Γολγοθά
«Στο σπιτικό μας έχουν έρθει αρκετοί, έχει έρθει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είπαμε ότι ύστερα από κάθε τέτοια συνάντηση χρειαζόμαστε αποτελεσματικότητα. Δεσμεύτηκε ότι θα γίνει αυτή η συνάντηση και συζήτηση και ευελπιστούμε να υπάρχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, στήριξης των οικογενειών μας. Μας άκουσε πολύ προσεκτικά. Η κ. Μαρέβα συζητούσε παράλληλα με τη σύζυγό μου γι' αυτά τα θέματα, κυρίως των μικρών μας παιδιών και τα αδέρφια που πρέπει να ανέβουν τον δικό τους Γολγοθά, και πώς πρέπει να βοηθηθούν. Είπαμε για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές δυσκολίες, όχι μόνο εμείς, όλες οι οικογένειες».

Τέλος, ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης μας λέει ότι έδωσαν στον Κυριάκο και τη Μαρέβα Μητσοτάκη κάποια αναμνηστικά και του είπε: «Κύριε πρωθυπουργέ, ο καθένας μας πρέπει να βάζει ένα λιθαράκι, εμείς η οικογένεια Τοπαλούδη βάζουμε ένα μικρότερο λιθαράκι, εσείς ως πρωθυπουργός βάζετε ένα μεγαλύτερο λιθαράκι στο να χτίσουμε ένα περιβάλλον πιο προστατευτικό για τα παιδιά μας, μια κοινωνία ασφαλέστερη για τα παιδιά μας».