Ιδιαίτερα φορτισμένο ήταν το κλίμα στο δρομολόγιο του τρένου Αθήνα – Θεσσαλονίκη, το οποίο πραγματοποιήθηκε ξανά για πρώτη φορά, 34 ημέρες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με αποτέλεσμα να φτάσει σε ασφάλεια στον προορισμό του.

Συγκινητική ήταν και η στιγμή που το Intercity πέρασε από το σημείο της μοιραίας σύγκρουσης στα Τέμπη.

Είναι το πρώτο τρένο που περνάει από το σημείο 34 ημέρες μετά την τραγωδία. Μάλιστα ο μηχανοδηγός την ώρα της διέλευσης ανακοίνωσε ότι «τώρα περνάμε από το σημείο της τραγωδίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τρένο έφτασε στον προορισμό του, μετά από περίπου 6 ώρες και με καθυστέρηση 30 λεπτών. Το Intercity ξεκίνησε από την Αθήνα περίπου στις 10:30 το πρωί, αυτή τη φορά κινήθηκε στη σωστή γραμμή, όπως θα έπρεπε να είχε συμβεί και στις 28 Φεβρουαρίου, προκειμένου να μην συνέβαινε η τραγωδία.

Το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε από τον σταθμό Λαρίσης το τρένο με τον υπουργό Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον πρόεδρο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, με τον κ. Γεραπετρίτη να σταματάει στον σταθμό της Οινόης, καθώς θα μεταβεί στη Γαλλία προκειμένου να συναντηθεί με εταιρείες για υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται για την αναβάθμιση του ΟΣΕ.

Ο κ. Τερεζάκης μάλιστα, τη στιγμή που περνούσε το το τρένο από το σημείο της τραγωδίας δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του και ξέσπασε σε λυγμούς.

Υπενυθυμίζεται πως σήμερα έχει 4 δρομολόγια, 2 από Αθήνα και δύο από Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος σιγά σιγά ξεκινά να ξεπερνά τους φόβους του, και να επιλέγει το τρένο αλλά και τα πρώτα βαγόνια, πράγμα που τις πρώτες μέρες της επανεκκίνησης ήταν αδύνατο.