Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν στην κοινή γνώμη οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το άγριο bullying που δέχθηκε λίγο καιρό πριν 15χρονος στο Αρσάκειο, όταν συμμαθητές του τον έδεσαν με πετονιά στο λαιμό και γελούσαν.

Όπως αποκάλυψε ο συνήγορος του 15χρονου Σπύρος Δημητρίου, από την δικογραφία προκύπτει ότι υπήρχαν και άλλα παρόμοια περιστατικά, και όπως είπε  θα πρέπει να διερευνηθεί αν το σχολείο λάμβανε ή δεν λάμβανε μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών, αλλά κυρίως για την σωστή ενημέρωση και την καθοδήγηση των παιδιών που φέρονται ως δράστες και για ποιο λόγο συνέβησαν τα περιστατικά αυτά.

Το παιδί είναι σε μετατραυματικό στρες

«Το παιδί είναι σε μετατραυματικό στρες. Ωστόσο πήγε στο σχολείο και η υποδοχή είναι αυτή που συνήθως γίνεται σε έναν εντός πολλών εισαγωγικών καταδότη. Γιατί παρότι έχει υποστεί αυτή τη συμπεριφορά, από τους δράστες δέχεται bullying ως ο καταδότης που κινητοποίησε νομική διαδικασία για την τιμωρία αυτών» είπε ο κ. Δημητρίου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τη Μεγάλη Τρίτη οι αποφάσεις από το σχολείο

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει ζητήσει αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές που έκαναν bullying στον 15χρονο.

Οι αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων στο Αρσάκειο αναμένονται τη Μεγάλη Τρίτη.

Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί τόσο οι εμπλεκόμενοι μαθητές, οι 6 δράστες και το θύμα, όσο και οι κηδεμόνες τους ενώ η Διοίκηση του Αρσακείου με ανακοίνωσή της ενημερώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Νέες καταγγελίες στο «φως»

Πάντως, μετά το συγκεκριμένο περιστατικό που σόκαρε την εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς ισχυρίζονται ότι όλοι γνώριζαν και κανείς δεν μιλούσε.

«Δεν είναι μόνο αυτά. Είναι ναρκωτικά, είναι, είναι πάρα πολλά πράγματα. Τα ξέρουν οι καθηγητές, τα ξέρουνε οι ιδιοκτήτριες. Δεν κάνουν τίποτα. Έξω στο προαύλιο τα πάντα. Και ναρκωτικά, και τσιγάρα, και τα πάντα. Η επιτήρηση και οι καθηγητές περνάνε, γελάνε και φεύγουνε. Δε γίνεται τίποτα. Στο Αρσάκειο κάνεις ό,τι θέλεις, αλλιώς αν δεν κάνεις ό,τι θες, σε κοροϊδεύουνε και σου κάνουνε bullying», ανέφεραν γονείς μιλώντας στο LIVE NEWS.

«Τον λέγαμε μπούλη»

Ο κυνισμός των παιδιών – δραστών του αποτρόπαιου περιστατικού σοκάρει, καθώς προκειμένου, προφανώς, να δικαιολογήσουν την πράξη του υποστήριξαν ότι δεν ήταν οι μόνοι που παρενοχλούσαν τον 15χρονο.

«Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς, αλλά τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο, τον πειράζαμε και έτσι για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του πέντε, έξι παιδιά, τον δέσαμε με την πετονιά αλλά ξέφυγε για λίγο η κατάσταση», φέρονται να είπαν, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή τους σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι έξι φερόμενοι ως δράστες.

Είναι ενδεικτικό ότι, όπως αναφέρουν συγγενείς μαθητών, ορισμένοι από τους δράστες δείχνουν αμετανόητοι, ενώ άλλοι… απειλούν συμμαθητές τους. «Κάποια (από τα παιδιά) δείχνουν μια μεταμέλεια, κάποια δείχνουν μια ειρωνεία. Στο ερώτημα ενός καθηγητή “γελάς ακόμα;” σε έναν από τους δύο, είπε “ναι, δεν έχω κάνει τίποτα για να μην γελάω”. Και συνέχιζαν να κάνουν πλάκα μεταξύ τους», περιγράφει χαρακτηριστικά μητέρα μαθήτριας.