Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μπαίνει και πάλι ο Άλκης Δαυίδ, ο Ελληνοκύπριος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, καθώς μία πολύ σοβαρή δικαστική περιπέτεια απειλεί να… τινάξει στον αέρα το ιδιόμορφο συγκρότημα τεσσάρων πολυτελέστατων βιλών στις Σπέτσες!

Την υπόθεση έφερε στην επιφάνεια το powergame.gr και έχει προκαλέσει αίσθηση. Τα εντυπωσιακά ακίνητα βρίσκονται στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού και συγκεκριμένα στη θέση Παναγιά Αρμάτα, εντός σχεδίου του δήμου Σπετσών. Απέχουν μόλις λίγα μέτρα από το παλιό λιμάνι του νησιού, που συγκεντρώνει πληθώρα χώρων εστίασης και αποτελεί και μαρίνα πολυτελών σκαφών. Επιπλέον απέχουν 1 χλμ. από τη γνωστή παραλία της Αγίας Μαρίνας και 2 χλμ. από την Ντάπια, τον κεντρικό οικισμό του νησιού και το λιμάνι. Η πρόσβαση στα ακίνητα γίνεται από ασφαλτοστρωμένο δρόμο με ταξί ή άμαξα, καθώς απαγορεύονται τα ιδιωτικά οχήματα στο νησί.

Τα τέσσερα αυτά διώροφα είναι αυτόνομα, ωστόσο αποτελούν ένα ενιαίο συγκρότημα και έχουν συνολικό εμβαδόν περί τα 900 τ.μ. Άκρως εντυπωσιακή είναι η πισίνα συνολικής επιφάνειας 98 τ.μ.! Η συνολική έκταση του οικοπέδου, του οποίου ο περιβάλλων χώρος είναι πλήρως διαμορφωμένος, αγγίζει τα τέσσερα στρέμματα.

Η έκταση μαζί με τα ακίνητα πωλούνται με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και τιμή πρώτης προσφοράς στα 7,44 εκατ. ευρώ στις 27 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη. Ποσό επίσπευσης του πλειστηριασμού είναι τα 5 εκατ. δολάρια που επιδίκασε αμερικανικό δικαστήριο ως αποζημίωση στη Λόρεν Ριβς, έπειτα από υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στην οποία ενεπλάκη ο γνωστός επιχειρηματίας από το 2016. Συγκεκριμένα, επισπεύδουσα, κατά τα σχετικά έγγραφα, είναι «η Λόρεν Ριβς, κάτοικος Λος Άντζελες της πολιτείας Καλιφόρνια των ΗΠΑ και οφειλέτης ο Δαυίδ Αλκιβιάδης του Ανδρέα και της Δήμητρας, κάτοικος Μαλιμπού της πολιτείας Καλιφόρνια των ΗΠΑ».

Το χρονικό της καταδίκης

Ο Αλκιβιάδης Δαυίδ είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους. Είναι βασικός μέτοχος σε εταιρείες εμφιαλώσεως της Coca-Cola σε 28 χώρες και τα τελευταία χρόνια, ο 52χρονος σήμερα δισεκατομμυριούχους έχει βρεθεί πολλές φορές κατηγορούμενος σε αίθουσες δικαστηρίων και έχει καταδικαστεί για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Η περίπτωση της Ριβς είναι εκείνη που του στοιχίζει την κυριότητα αυτού του συγκροτήματος κατοικιών. Η Ριβς ήταν σεναριογράφος στην εταιρεία FilmOn TV. Όπως κατήγγειλε η τότε υπάλληλος, ο Άλκης Δαυίδ «κατέβασε το παντελόνι και πίεσε το κεφάλι μου στον καβάλο του».

Δυστυχώς, όμως, για τον 52χρονο αυτή δεν ήταν η μοναδική καταδίκη. Είχαν προηγηθεί κι άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Το δικαστήριο της Καλιφόρνιας είχε καταδικάσει τον επιχειρηματία να καταβάλει συνολική αποζημίωση 11 εκατ. δολαρίων στην Τσάστιτι Τζόουνς, η οποία κατήγγειλε ότι την απέλυσε όταν αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί του. Αργότερα ο επιχειρηματίας ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί της, και τελικά θα πρέπει να της καταβάλει συνολικά 7.670.000 δολάρια.

Η πιο… βαρβάτη καταδίκη όμως του Δαυίδ προέκυψε από αντίστοιχη υπόθεση με τη Μέιχιμ Καν, καθώς της επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 58 εκατ. δολαρίων. Η ετυμηγορία ήταν «μια υπενθύμιση σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν από το νόμο και να πληγώνουν τους άλλους», είπε η Καν σε δήλωσή της στο AFP. Η Καν ήταν υπάλληλος στο Λος Άντζελες στις εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης FilmOn TV και Alki David Productions Inc., της οικογένειας Λεβέντη - Δαυίδ. Οι συνήγοροι της γυναίκας προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία ότι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ο «Alki David» -όπως τον αποκαλούν στις ΗΠΑ- την άρπαζε από το λαιμό και την ανάγκαζε να προσποιείται στοματικό σεξ, ενώ επανειλημμένως την παρενοχλούσε σεξουαλικά με διάφορους τρόπους.

Ο Δαυίδ, όπως ήταν αναμενόμενο, αρνήθηκε τις κατηγορίες και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 11/4