Όλο και περισσότερο σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον πατέρα Αντώνιο, που βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση.

Παρά ταύτα, ο πατήρ Αντώνιος επιμένει ότι πρόκειται για σκευωρία και απειλεί με μηνύσεις. Σημειώνεται ότι στην ποινική δίωξη που του ασκήθηκε, είναι αντιμέτωπος και με ένα πλημμέλημα περί ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες αδυνάμων, το οποίο και θα διαχωριστεί, επειδή κινδυνεύουν να παραγραφούν τα αδικήματα τα οποία και συντελέστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το 2018.

Πέρα όμως από την κλήση του σε ομολογία, ο εισαγγελέας Σέβης βρίσκεται ένα σημείο πριν καλέσει τέσσερα άτομα για εξηγήσεις. Η έρευνα αυτή αφορά τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου». Ειδικότερα η Οικονομική αστυνομία έχει κληθεί να διερευνήσει όλες τις πλευρές γύρω από τα οικονομικά της Κιβωτού, ενώ είχε δοθεί εντολή και για φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία.

Ακόμη, είχε διαταχθεί το άνοιγμα των λογαριασμών της τελευταίας πενταετίας, αλλά και των λογαριασμών έντεκα φυσικών προσώπων. Από την έρευνα των ελεγκτών προέκυψαν δαπάνες που υπερβαίνουν τα 2 εκατ. ευρώ με ενδείξεις προμηθειών, αγορών, κατασκευών και εργασιών, ενώ φέρεται να δόθηκαν χρήματα με άγνωστη πηγή προέλευσης για ενέργειες που είτε δεν έγιναν είτε δεν τελείωσαν.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν τα παραδοσιακά σπίτια κοντά στη λίμνη των Ιωαννίνων που αγοράστηκαν το 2015 και φαίνεται πως πληρώθηκαν με σακούλες που περιείχαν 100.000 ευρώ σε μετρητά. Αντίστοιχα, για την ανοικοδόμηση και την ανακατασκευή των κτισμάτων φέρεται να δόθηκαν ακόμη 250.000 ευρώ, επίσης σε σακούλες με μετρητά και όπως προέκυψε κατά την έρευνα, η συγκεκριμένη δαπάνη περίπου δεν καλύφθηκε μέσω εκταμίευσης από κάποιον τραπεζικό λογαριασμό του πατήρ Αντώνιου, της πρεσβυτέρας, μελών του διοικητικού συμβουλίου ή της ΜΚΟ και δεν δικαιολογείται από οποιαδήποτε άλλη πηγή ή προέλευση χρημάτων.

Συνολικά φέρεται να έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 10 μεγάλες δαπάνες της τελευταίας 5ετίας, οικονομικού τιμήματος που ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ και αφορούν αρκετές δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Για τις περισσότερες από αυτές τις δαπάνες εμφανίζονται ενδείξεις ότι τα χρήματα δόθηκαν, αλλά οι αγορές, οι κατασκευές ή οι εργασίες είτε δεν έχουν γίνει είτε δεν ολοκληρώθηκαν. Μάλιστα, κατά τους ελεγκτές υπάρχουν ενδείξεις υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, οι οποίες πρέπει να ερευνηθούν.

Ο όρος που έθεσε ο Κούγιας για να αναλάβει τον πατέρα Αντώνιο

Όντας δυσαρεστημένος, ο πατήρ Αντώνιος με τους τρεις δικηγόρους που τον εκπροσωπούν, έκανε μία πρώτη επικοινωνία με τον Αλέξη Κούγια, ώστε ο γνωστός δικηγόρος να αναλάβει την εκπροσώπηση του για την υπόθεση της Κιβωτού.

Ο γνωστός ποινικολόγος φέρεται να απάντησε ότι θα αναλάβει τον πατέρα Αντώνιο, μόνο με την προϋπόθεση ότι θα είναι ο μοναδικός συνήγορός του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήσει τους συνηγόρους που ήδη έχει προσλάβει. «Η μόνος μου εντελώς ή δεν αναλαμβάνω καθόλου», φέρεται να είπε ο δικηγόρος και πλέον αναμένεται η απάντηση του πατέρα Αντωνίου.