Απίστευτη περιπέτεια γυναίκας, η οποία έπεσε θύμα εκδικητικού πορνό και οικονομικού εκβιασμού, κατά το λυκαυγές του 2023, έφερε στην επιφάνεια το ρεπορτάζ του MEGA, μαζί με την περιγραφή των γεγονότων από την ίδια, μητέρα δύο παιδιών. 

Συγκεκριμένα, χάκερ μπήκε στους λογαριασμούς της και υποκρίθηκε το σύζυγό της: «Μου έστειλε στο messenger μήνυμα, ότι και καλά μου έστειλε ο άντρας μου τις φωτογραφίες αυτές. Μου λέει: ‘’καλά τι έπαθες πρωί πρωί’’ και λέω: ‘’εγώ ή εσύ, τι μου τις στέλνεις;’’».

Δεύτερη ημέρα του χρόνου και σε αυτήν τη γυναίκα, η οποία μίλησε στο «Live News», το 2023 επεφύλασσε μια απίστευτη περιπέτεια. Χάκερ υπέκλεψε τους κωδικούς της. Απέκτησε πρόσβαση σε προσωπικές φωτογραφίες της και στη συνέχεια την εκβίαζε πως, αν δεν της έδινε 500 ευρώ σε κρυπτονομίσματα, θα διέρρεε το «ροζ» υλικό της.

«Είχε τα πάντα, ναι. Μιλούσε στο δικό μου σαν να ήμουν εγώ και από το instagram, ότι και καλά μου έστελνε ο άντρας μου τα μηνύματα και τα διέγραφε σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το πρωί που μου έστειλε το μήνυμα, ήμουν στη δουλειά. Βλέπω τις δικές μου φωτογραφίες και μου λέει: "Αν δεν μου δώσεις 500 ευρώ, όλες αυτές οι φωτογραφίες θα δημοσιευτούν". Μου λέει, "στο ίντερνετ και στο instagram, στους φίλους σου"».

Δεν πίστευε στα μάτια της η νεαρή μητέρα δύο παιδιών. όταν διάβασε τα απανωτά εκβιαστικά μηνύματα που ελάμβανε από το προφίλ του συζύγου της. Σύντομα αντιλήφθηκε πως, αυτός που είχε χακάρει το λογαριασμό του, είχε αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα, μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο που είχε ανταλλάξει το ζευγάρι.

«Εκείνη την ώρα; Κόντεψα να λιποθυμήσω. Φωνάζω την προϊσταμένη μου, λέω: "Δεν είμαι καλά". Μου λέει: "Τι έπαθες;". Πήρα την Αστυνομία τηλέφωνο. Εκείνη την ώρα μου λένε, "δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, ελάτε από εδώ". Εγώ προσπαθούσα και αυτός να μου στέλνει και να μου λέει "σε μισή ώρα θέλω τα λεφτά". Nα προσπαθώ να ηρεμήσω και να του λέω: "Σε παρακαλώ". Του έστελνα και ηχητικά μηνύματα και να του λέω: "Σε παρακαλώ, άνθρωπέ μου, εμένα βρήκες;" Να του στέλνω τα μηνύματα και να κλαίω».

«Ήθελα να αυτοκτονήσω»

Το απύθμενο θράσος του χάκερ δεν περιορίστηκε μόνο στις απειλές. Λίγες ώρες μετά, ξεκίνησε να στέλνει επιλεκτικά το επίμαχο υλικό στις επαφές της γυναίκας στα social media.

«Να λέω στον άντρα μου "θα αυτοκτονήσω, δεν υπάρχει περίπτωση". Και άρχισε να στέλνει μετά σε φίλους μου, έχουν δει κάποιοι. Ο κουμπάρος μας, κάποιοι είχαν δει τα βιντεάκια. Εγώ δεν προλάβαινα να γράψω σε κανέναν. Το μόνο που ξεκίνησα να λέω, "μου έχουν χακάρει το προφίλ", και αυτός να σβήνει. Είχε χακάρει το προφίλ και της φιλενάδας μου και ξεκίνησε να με βρίζει από το messenger της φίλης μου».

Πάνω στην απελπισία της, η γυναίκα δέχτηκε να του καταβάλει το ποσό των 100 ευρώ. Της ξεκαθάρισε πως η συναλλαγή θα γίνει μόνο με κρυπτονομίσματα, ώστε να μη γίνει αντιληπτός.

«Εμένα μου ζητούσε 500 και μου λέει, επειδή έτσι του μιλούσα: "Επειδή είσαι εντάξει άτομο, θα σου κάνω σκόντο". Ήταν εκείνη την ώρα ο κύριος αυτός που έχει το ATM και μου λέει, "πού θέλεις να τα βάλεις;", του λέω "θέλω να τα βάλω σε αυτόν το λογαριασμό". Με το που πάω να βάλω τα λεφτά, του μπλοκάρουν τον λογαριασμό. Εκείνη την ώρα, είχε από το πρωί 3.000 ευρώ μέσα. Από τέτοια δουλειά.

Ταυτοποιήθηκε 38χρονος

Οι έρευνες της Αστυνομίας απέδωσαν καρπούς, αφού έφτασαν στην ταυτοποίηση ενός 38χρονου κατοίκου Αττικής, που φέρεται να είναι μέλος του κυκλώματος.

Στην κατοχή του βρέθηκαν 23 αποδείξεις συναλλαγών μέσω ΑΤΜ της εταιρείας κρυπτονομισμάτων.

Πάντως, με δηλώσεις του στο «Live News» αρνήθηκε τις κατηγορίες: «Δεν έχω καμία σχέση. Έχω βάλει δικηγόρο και θα προχωρήσει σε μηνύσεις εις βάρος όσων με δόλο πήγαν με μπλέξουν».

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τέσσερ καταγγελίες, από τρεις γυναίκες από τη Λάρισα και μία από τη Θεσσαλονίκη για αυτό το κύκλωμα, που εκβίαζε με ροζ βίντεο γυναίκες, ζητώντας τους μέχρι και το ποσό των 1.000 ευρώ για να μη διαρρεύσουν το «υλικό» τους.