Συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής (21/04), από την Άμεση Δράση, δύο άντρες για απείθεια και διακεκριμένη κλοπή, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο συνεργοί τους, ο ένας από τους οποίους κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις δράστες εισήλθαν με το πρόσχημα την επισκευή του ανελκυστήρα σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη, απ’ όπου άρπαξαν τσάντα που περιείχε πολλά faux-bijoux και κοσμήματα. Στη συνέχεια αποχώρησαν επιβιβαζόμενοι σε όχημα, ωστόσο οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από περίοικο, ο οποίος και ενημέρωσε την Άμεση Δράση.

Ύστερα από έρευνα, οι αστυνομικοί τούς εντόπισαν να κινούνται με το όχημα στην περιοχή της Καλλιθέας και τους έκαναν σήμα για να σταματήσουν, αλλά οι δράστες δεν υπάκουσαν. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό και από ελιγμό της τελευταίας στιγμής που έκαναν οι αστυνομικοί αποφεύχθηκε η σύγκρουση.

Στη συνέχεια, εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση το όχημα και διέφυγαν πεζοί, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν δύο από αυτούς. Μάλιστα, οι δύο συλληφθέντες, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, τραυματίστηκαν στα πόδια. Επίσης, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.