Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από την Παρασκευή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, καθώς τη Δευτέρα ξεκινά η δίκη του στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς σε δεύτερο βαθμό. Πρωτόδικα ο πιλότος είχε καταδικαστεί σε ισόβια.

Η μεταγωγή του έγινε από τις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου και πέρασε το Πάσχα μαζί με τους άλλους κρατούμενους, ακολουθώντας το πρόγραμμα του σωφρονιστικού καταστήματος. Όπως έγινε γνωστό, πήγε στον Επιτάφιο το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής για λίγο, ενώ τις περισσότερες ώρες των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας τις πέρασε στο κελί του διαβάζοντας.

Τη Μεγάλη Τετάρτη δέχτηκε επισκεπτήριο από τους γονείς του έπειτα από πολύ καιρό, οι οποίοι του πήγαν ρούχα και βιβλία.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δέχεται επιστολές στις φυλακές από γυναίκες που δηλώνουν ερωτευμένες μαζί του. Γυναίκες που, όπως φαίνεται, παραβλέπουν το στυγερό έγκλημα που έχει διαπράξει και του εκφράζουν τον έρωτά τους, αλλά και τη συμπαράστασή τους.

Στα γράμματά τους του γράφουν πως τον καταλαβαίνουν και τον δικαιολογούν πως δολοφόνησε τη γυναίκα του εν βρασμώ ψυχής. Μάλιστα, του λένε πως θα τον περιμένουν να αποφυλακιστεί και, όταν γίνει αυτό, είναι πρόθυμες να ζήσουν μαζί του. Πρόκειται για ερωτικές επιστολές όπου του αναλύουν τα συναισθήματα που νιώθουν γι’ αυτόν (χωρίς να τον έχουν γνωρίσει) και ισχυρίζονται πως τον αγαπούν. Επίσης, δηλώνουν πρόθυμες να τον στηρίξουν σε ό,τι χρειαστεί μέχρι την αποφυλάκισή του. Κάποιες μάλιστα δηλώνουν την επιθυμία τους να τον γνωρίσουν από κοντά και είναι πρόθυμες και να τον επισκεφθούν στις φυλακές, αρκεί να πάρουν μία απάντηση από αυτόν.

Ο ίδιος, ωστόσο, όπως αναφέρει συγκρατούμενός του, δεν δίνει πολύ μεγάλη σημασία στις επιστολές αυτές. Περισσότερο κάνουν εντύπωση στους συγκρατούμενούς του, παρά στον ίδιο. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ασχολείται με τη δίκη του στο εφετείο, που ξεκινά τη Δευτέρα, αλλά και τη μελέτη, καθώς τον Ιούνιο θα δώσει Πανελλήνιες μαζί με άλλους κρατούμενους.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 22/4