Για πέμπτη φορά από την έναρξή της τον περασμένο Φεβρουάριο διακόπηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης.

Ο καταδικασμένος σε ισόβια και επιπλέον 11,6 χρόνια για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και τη θανάτωση του σκυλιού της δεν μετήχθη χθες στο δικαστήριο από τις φυλακές Μαλανδρίνου όπου κρατείται.

Ο κατηγορούμενος απέστειλε έγγραφο με το οποίο ενημέρωσε την έδρα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ότι αυτό το χρονικό διάστημα διαβάζει για να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις με στόχο να περάσει στη Νομική.

Τη διακοπή ζήτησε η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, καθώς ο ένας δικηγόρος του, ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, έπρεπε να παραστεί σε άλλη δίκη, ενώ η δεύτερη συνήγορος Σοφία Βλαχιώτη δήλωσε ασθενής. Το αίτημα για τη διακοπή προκάλεσε την αντίδραση τόσο της έδρας όσο και του συνηγόρου των γονέων της Καρολάιν.

Πρόεδρος προς τη συνεργάτιδα του κ. Παπαϊωαννίδη: Εσείς δεν μπορείτε να ασκήσετε τα καθήκοντα του υπερασπιστή;

Δικηγόρος: Δεν έχω εξουσιοδότηση.

Θανάσης Χαρμάνης (δικηγόρος οικογένειας Κράουτς): Μεταξύ συναδέλφων υπάρχει δεοντολογία. Κι εμείς έχουμε άλλα δικαστήρια. Ξεκινήσαμε 20/2 και φτάσαμε σήμερα να μη δικάσουμε και πάλι. Θα έχουμε παύση λόγω εκλογών. Με παίρνουν δημοσιογράφοι από την Αγγλία και μου λένε πως πουθενά στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτά. Πέντε φορές έχω έρθει από τον Βόλο και έχουμε δικάσει μόνο τέσσερις ώρες. Είχα τη διαβεβαίωση ότι θα είναι εδώ συνάδελφος να εκπροσωπήσει τον κατηγορούμενο.

Εισαγγελέας: Να εξαντλήσουμε τη δυνατότητα μήπως εξευρεθεί λύση.

Πρόεδρος: Δηλαδή, η κ. Βλαχιώτη είναι ασθενής στο σπίτι της; Αν στείλουμε αστυνομικό, θα τη βρει;

Δικηγόρος: Βεβαίως, εκεί βρίσκεται.

Τελικά, το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα και διέκοψε τη δίκη για την Πέμπτη 1η Ιουνίου.

Κατά την έξοδό του από το Εφετείο, ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος Θανάσης Χαρμάνης είπε πως ο κατηγορούμενος «αδίκως ταλαιπωρείται να μπει στη Νομική» και ότι θα πρέπει «να πάει στη δραματική σχολή, που έχει ταλέντο».

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 31/05/2023