«Βόμβα» έριξε χθες ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, ο οποίος δήλωσε ότι φοβάται για την ασφάλεια του Θανάση Χαρμάνη, του δικηγόρου της οικογένειας.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο πατέρας της Καρολάιν υπενθύμισε ότι την Πέμπτη 6 Ιουνίου ο Θανάσης Χαρμάνης επρόκειτο να θέσει υπόψη του δικαστηρίου την επιστολή που ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «έγραψε στη Σούζαν και σε εμένα κατά τη διάρκεια της προσωρινής κράτησής του στις φυλακές Κορυδαλλού».

Σύμφωνα με τον κ. Κράουτς, «αυτή η πρόθεση δημοσιοποίησης στη δικαστική αίθουσα δημιούργησε πανικό στο στρατόπεδο του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της κόρης μου, διότι στη συγκεκριμένη επιστολή παρουσιαζόταν αναλυτικά με ποιο τρόπο ο κατηγορούμενος είχε εμπλακεί σε μια σπείρα λαθρεμπόρων ναρκωτικών».

Με τις δηλώσεις αυτές, ο πατέρας της αδικοχαμένης Καρολάιν επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της «ΟΝ time», στις 8 Ιουνίου, με τίτλο «Ποιοι και γιατί απειλούν τον Μπάμπη - Οι ναρκέμποροι και το γράμμα-ομολογία στα χέρια του πατέρα της Καρολάιν».

Στο ρεπορτάζ της «ΟΝ time» αναφερόταν ότι ο 34χρονος έχει λόγους να φοβάται ακόμη και για τη ζωή του και παρέπεμπε στα όσα κατά καιρούς είχε δηλώσει στις συνεντεύξεις του, τόσο στα ελληνικά όσο και στα βρετανικά ΜΜΕ , ο πατέρας της αδικοχαμένης Καρολάιν, ο Βρετανός συνταξιούχος Ντέιβιντ Κράουτς.

«Ξέρω ακριβώς γιατί τη σκότωσε» είχε πει ο Ντέιβιντ Κράουτς σε συνέντευξή του τον Ιανουάριο, προσθέτοντας ότι είχε ανατεθεί στον πιλότο από εγκληματική οργάνωση να μεταφέρει ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κράουτς, οι ναρκέμποροι ζήτησαν από τον πρώην γαμπρό του να ξεφορτωθεί τη νεαρή σύζυγό του.

«Η αλήθεια είναι ότι τη σκότωσε, διότι πιεζόταν από τη συμμορία στην οποία είχε εμπλακεί, συμμετέχοντας στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Η Καρολάιν τού είχε ξεκαθαρίσει ότι, αν επέμενε, θα τον εγκατέλειπε και θα έπαιρνε μαζί και τη Λυδία. Πώς τα ξέρω όλα αυτά; Από τα γράμματα που έγραψε σε εμένα, στη Σούζαν και στη μητέρα του. Τα γράμματα που τώρα ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν. Τα γράμματα που οι γονείς του ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν, παρότι το δικό μου το παρέδωσε στα χέρια μου ο πατέρας του και η μητέρα του έβγαλε το δικό της από την τσάντα της, μπροστά μου».

Χθες, ο κ. Κράουτς τόνισε: «Μία από τις έννοιες μου είναι η ασφάλεια του δικηγόρου μας κ. Θανάση Χαρμάνη, καθώς πολλά μπορούν να συμβούν από τώρα μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου. Φαντάζομαι ότι ο δολοφόνος της κόρης μου δεν κοιμάται καλά αυτές τις μέρες, αλλά, όπως γνωρίζουμε, ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος. Νομίζω ότι η δολοφονία ενός έγκριτου Έλληνα δικηγόρου είναι ένα βήμα παραπάνω απ’ αυτό που η συμμορία είναι προετοιμασμένη να κάνει».

Πληροφορίες από το ευρύτερο περιβάλλον του ισοβίτη συζυγοκτόνου αναφέρουν ότι ο 34χρονος έχει λόγους να φοβάται ακόμη και για τη ζωή του.

Στη συνέχεια, ο πατέρας της δολοφονημένης Καρολάιν μίλησε για την εγγονή του, τη μικρή Λυδία. «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στην εγγονή μου να έρθει στην Ελλάδα. Αν ερχόταν στην Ελλάδα, οι γονείς του δολοφόνου της κόρης μου θα ήθελαν να τη δουν κι εγώ δεν θα το επιτρέψω ποτέ αυτό. Μπορείτε να φανταστείτε με τι ανοησίες θα μπορούσε να γεμίσει το κεφάλι ενός μικρού κοριτσιού ένα τέτοιο ζευγάρι, που είναι βουτηγμένο στο ψέμα;

Κατέπεσαν κάθε δικαιώματός τους να δουν την εγγονή τους, όταν επαναλαμβανόμενα ψεύδονταν και υπονοούσαν ότι εγώ ήμουν αυτός που έλεγε ψέματα για το γράμμα» είπε ο Ντέιβιντ Κράουτς.

Τόνισε στη συνέχεια ότι «το μότο μου είναι “κανείς δεν με προσβάλλει, δίχως να μείνει ατιμώρητος”. Θα έπρεπε να το θυμούνται αυτό. Ελπίζω να πάω στις Φιλιππίνες μόλις το σπίτι μου πουληθεί και οι τελευταίες εκκρεμότητες στην Ελλάδα τακτοποιηθούν».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, πρώην δικηγόρος του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Ο γνωστός δικηγόρος υποστήριξε ότι δεν έχει δει ποτέ την επιστολή που η οικογένεια της Καρολάιν ισχυρίζεται ότι έστειλε ο πιλότος, ενώ βρισκόταν στη φυλακή.

«Η επιστολή ουδέποτε έχει εμφανιστεί. Δεν την έχω δει ποτέ και, φυσικά, η καθ’ ομολογίαν και από τη μεριά της πολιτικής αγωγής είναι ανυπόγραφη. Θα ήθελα να τονίσω ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα φόβου από την υπεράσπιση ή τον εντολέα μου, φυσικά. Γιατί, αν φοβόμασταν το οτιδήποτε είτε να κατατεθεί ή να ακουστεί, σίγουρα δεν θα καλούσαμε και τον κ. Κράουτς να παραστεί στο δικαστήριο» σημείωσε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Επανέλαβε στη συνέχεια ότι η δήλωση της παραίτησης από την έφεση έγκειται σε λόγους πολύ σημαντικούς στο πρόσωπο του ίδιου του κατηγορουμένου. «Σε καμία περίπτωση δεν θα τίθετο σε κίνδυνο κανένας παράγοντας της δίκης» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 16/06/2023