Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού προχώρησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το απόγευμα της Τετάρτης, αφού αναθεωρήθηκαν τα προγνωστικά στοιχεία. 

Σύμφωνα με αυτά, αναμένονται το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, στις εξής περιοχές:

* στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη,
* στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο έως και τις απογευματινές ώρες.

Την Πέμπτη, 4 Μαΐου, τέτοια καιρικά φαινόμενα αναμένονται:

* στο Ιόνιο (πλην της περιοχής της Κέρκυρας) έως και το απόγευμα
* στη Στερεά και την Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες

Στη γενική πρόγνωση, πάντως, αναφέρεται πως στην Αθήνα πρόκειται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες το βράδυ της Τετάρτης και τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης. 

Η προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Λίγο νωρίτερα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε για τις 10 περιοχές που αναμένεται να πληγούν περισσότερο από την κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες από χαλάζι και έντονους κεραυνούς αναμένεται να πλήξουν από τις επόμενες ώρες αρκετές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αναφέρει ο μετεωρολόγος στην ιστοσελίδα του.

Οι περιοχές είναι:

Θεσσαλία
Σποράδες
Μακεδονία
Χαλκιδική
Θράκη
Βορειοδυτικό, βόρειο, βορειοανατολικό Αιγαίο
Κεντρικό Ιόνιο, κεντρική και δυτική Στερεά
Ήπειρος
Δυτική, βορειοδυτική Πελοπόννησος