Με καταθέσεις νοσηλευτριών του νοσοκομείου του Ρίου συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

 Η νοσηλεύτρια Πηνελόπη Φιφή περιέγραψε τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά το στάδιο της αποσωλήνωσής της, χαρακτηρίζοντάς την «περίεργη».

 Συγκεκριμένα η μάρτυρας περιέγραψε ότι είδε την κατηγορούμενη «αναστατωμένη» και «εμφανώς αγχωμένη» και πρόσθεσε: «Σε αυτή τη φάση περιμένουμε να δούμε τη χαρά. Είναι μια νίκη να αναπνέει το παιδί μόνο του. Δεν είδαμε κάτι τέτοιο. Η μητέρα δεν εστίαζε στο παιδί. Κοιτούσε τις αντιδράσεις τις δικές μας. Μετά πλησίασε λίγο και της μίλησε, αλλά όχι αυτό που θα περίμενα».

 Η μάρτυρας ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου εάν αυτό ενδεχομένως οφειλόταν σε αγωνία ή φόβο της μητέρας. «Μπορεί να υπάρχει φόβος, αλλά ρωτάνε. Λένε "μπορώ να το ακουμπήσω;". Εδώ της είπαμε εμείς να κάνει πράγματα. Περισσότερο μιλούσε ο πατέρας. Η μητέρα ψέλλισε ένα "Τζωρτζίνα μου". Εμένα μου έκανε φοβερά μεγάλη εντύπωση. Το ανέφερα και στον κ. Ηλιάδη», τόνισε η νοσηλεύτρια.

  «Ένιωσα ανεξήγητο άγχος και αγωνία της μητέρας που δεν εστίαζε στο παιδί της. Κοιτούσε τις αντιδράσεις των γιατρών και των νοσηλευτών. Στη φάση της αποσωλήνωσης ο γονιός είναι χαρούμενος, είναι σημαντικό βήμα. Ήταν κάτι πρωτοφανές, μου έκανε εντύπωση», είπε η μάρτυρας, με τον Αλέξη Κούγια να σχολιάζει: «Τι να κάνει; Να περιμένει το 25ο θαύμα κατά τα γραφάς; Αφού ήξερε από τη μαγνητική ότι το παιδί δεν θα κουνάει πόδια και χέρια, ότι δεν θα έχει νου!».

 Κατά τη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσαν και δύο νοσηλεύτριες ακόμα, οι οποίες αναφέρθηκαν στην κατηγορούμενη περιγράφοντάς την ως μία γυναίκα που δεν έδειχνε πένθος.

 Η νοσηλεύτρια Μαρία Σκιαδαρέση περιέγραψε στην κατάθεσή της πως είχε βάρδια στις 11 Απριλίου 2021 όταν η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο. «Το παιδί ήρθε διασωληνωμένο συνοδευόμενο από τον κ. Χασαπόπουλο, ο οποίος ήταν συγκινημένος και θυμάμαι να λέει προσέξτε αυτό το παιδί, είναι το τρίτο της οικογένειας», κατέθεσε η νοσηλεύτρια.

 Η μάρτυρας ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι είχε περιγράψει στην ανακρίτρια τη Ρούλα Πισπιρίγκου ως μία ψυχρή μητέρα, αναφέροντας: «Δεν την είδα ποτέ να βγάζει δάκρυ από τα μάτια της, γι' αυτό το λέω, αυτό είναι δική μου άποψη».

  Στη δίκη κατέθεσε και η νοσηλεύτρια Βασιλική Μπαΐλου, που είδε για πρώτη φορά την Τζωρτζίνα την επόμενη ημέρα από αυτήν της μεταφοράς της στη ΜΕΘ παίδων του Ρίου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν είχε πολλές επαφές με τη μητέρα. «Δεν είχα δει πολλές φορές τη μητέρα. Δεν εκδήλωνε πένθος η μητέρα, ήταν ψυχρή. Όσες φορές την είδα ήταν χωρίς κάποιο συναίσθημα. Κλάμα, αγωνία, πένθος… κανένα συναίσθημα. Εγώ κατέθεσα αυτό που είδα. Δεν είδα κανέναν άλλον τρόπο με τον οποίο να εκδήλωνε το ενδιαφέρον της», τόνισε η μάρτυρας.

 Η δίκη συνεχίζεται αύριο.