Με τις καταθέσεις δύο νοσηλευτριών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Οι μάρτυρες περιέγραψαν την κατηγορούμενη ως ψυχρή, ψύχραιμη, διεκπεραιωτική, άνετη και αποστασιοποιημένη κατά τη διάρκεια της πολύμηνης νοσηλείας της μικρής Τζωρτζίνας στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η νοσηλεύτρια Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριου σκιαγράφησε τη μητέρα ως «τυπική», εξηγώντας : «Ερχόταν σε όλα τα επισκεπτήρια. Στην αρχή με σύζυγο, μετά μόνη της. Είχε ψύχραιμη στάση, ψυχρή, απέναντι στο παιδί. Από περιστατικά που έχουμε δει γονείς αντιδρούν διαφορετικά και εικόνα αυτή ήταν αξιοπρόσεκτη. Συνήθως υπάρχει οδυρμός, θλίψη, αυτή την εικόνα δεν μπορούσα να την δω στο πρόσωπο της μητέρας».

Από την πλευρά της, η νοσηλεύτρια, Ελένη Ψηλογεωργακοπούλου, τόνισε πως η μητέρα «ήταν τυπική στο επισκεπτήριο της. Ερχόταν είτε μόνη είτε με σύζυγο της. Δεν έμοιαζε ως μία μαμά που στεναχωριόταν, δεν πλησίαζε εύκολα παιδί».

Πρόεδρος : Μήπως το πλησίαζε αλλιώς το παιδί;

Μάρτυρας : Ο μπαμπάς μπορεί να έκανε κίνηση να βάλει λαδάκι, η μητέρα όχι.

Πρόεδρος : Τι έκανε η κατηγορούμενη;

Μάρτυρας : Καθόταν μαζί της, της έβαζε στο τάμπλετ τραγούδια, της μιλούσε, μετά έφευγε, την αλλάζαμε, δεν συμμετείχε, άλλοι γονείς μπορεί να φοβούνται αλλά θέλουν να συμμετέχουν.

Πρόεδρος : Τον Ιανουάριο, τι έκανε; Τι συμπεριφορά είχε;

Μάρτυρας : Του σκούπιζε τα σαλάκια, το άλλαζε, αλλά πάλι ήταν τυπικό. Της έβαζε τραγουδάκια. Κάποια στιγμή την μάλωσε και εγώ γύρισα και την κοίταξα και μου είπε μπορεί να καταπιεί τα σάλια της και δεν το κάνει.