Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια της 15χρονης μαθήτριας, η οποία έφυγε από τη ζωή την ώρα που διασκέδαζε με τους συμμαθητές της σε σχολική εκδρομή στα Τρίκαλα.

Ο Λουκάς Ντούβας, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου ΓΕΛ Βύρωνα, μίλησε στον ANT1 για τον θάνατο της 15χρονης μαθήτριας του σχολείου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το κορίτσι έφυγε από τη ζωή από παθολογικά αίτια, ενώ είχε γνωστά προβλήματα με την καρδιά του.

«Λιποθύμησε στο κέντρο όπου διασκέδαζαν, τα παιδιά της έκαναν αέρα, δεν ήξεραν τι συμβαίνει. Ο γιατρός που συνόδευε τα παιδιά επανέφερε το κορίτσι με ΚΑΡΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντούβας.

Μετά την πρώτη ανακοπή που υπέστη, η 15χρονη μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο, αλλά υπέστη και δεύτερη ανακοπήπου στάθηκε μοιραία για τη ζωή του.

«Πριν από κάθε πολυήμερη εκδρομή, το σχολείο ζητά υπεύθυνες δηλώσεις από τους γονείς για το εάν τα παιδιά τους έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. Αυτή η δήλωση υπάρχει στο αρχείο του σχολείου. Το παιδί συμμετείχε στην εκδρομή με τη συναίνεση των γονιών του», σημείωσε ο κ. Ντούβας, σχολιάζοντας αναφορές σε τοπικά ΜΜΕ των Τρικάλων ότι το κορίτσι αντιμετώπιζε συγκεκριμένα και γνωστά προβλήματα υγείας.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 5ου Γενικού Λυκείου Βύρωνα, «στο σχολείο σήμερα η Α’ τάξη δεν θα κάνει μάθημα. Με την εποπτεία του υπ. Παιδείας και του δήμου, ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι θα βρεθούν κοντά στα παιδιά της τάξης της άτυχης κοπέλας. Ψυχολόγοι πήγαν και στο ξενοδοχείο των παιδιών, τα ξημερώματα του Σαββάτου», για να τα βοηθήσουν να διαχειριστούν τον θάνατο της συμμαθήτριας και φίλης τους.

Ο κ. Ντούβας, περιγράφοντας το άτυχο κορίτσι, έκανε λόγο για ένα «καταπληκτικό, έξυπνο, ήσυχο παιδί, που δεν δημιουργούσε προβλήματα».