Ο πατέρας, που ξέχασε το παιδί του μέσα στο αμάξι για σχεδόν 8 ώρες με αποτέλεσμα να βρει τραγικό και βασανιστικό θάνατο, είναι σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών ένας γονιός ιδιαίτερα τρυφερός που περνούσε συνεχώς χρόνο με την κορούλα του.

«Ναι, ναι το είχε μόνιμα μαζί του. Και το πήγαινε κάθε πρωί και το μεσημέρι το έπαιρνε η μητέρα, η Μαρία», ανέφερε θείος του 37χρονου.

Χαμηλών τόνων και άνθρωπος του μεροκάματου, ο 37χρονος έχει καταγωγή από την Άρτα κι εργάζεται ως υπάλληλος στο ΔΕΔΔΗΕ.

Ένα έκτακτο τηλεφώνημα για βλάβη στη Λευκάδα ίσως ήταν εκείνο που έπαιξε κομβικό ρόλο στο να μετατραπεί μια διαδρομή ρουτίνας από το σπίτι μέχρι τον βρεφονηπιακό σταθμό της κόρης του στην απόλυτη τραγωδία.

«Κάποιος πρέπει να τον πήρε τηλέφωνο ότι κάπου έχει βλάβη και αντί να αφήσει το παιδί (στο βρεφονηπιακό) πήγε και το άφησε στο αυτοκίνητο», δήλωσε ο θείος του 37χρονου.

Ο 37χρονος εργαζόταν στον ΔΕΔΔΗΕ ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του. Η πρώτη του δουλειά ήταν σε ορυχείο στην Τρίπολη. Λίγους μήνες μετά πήρε μετάθεση για την Κόρινθο ενώ τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στην γενέτειρα του, την Άρτα, και εργαζόταν εκεί ως υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ.

Έχοντας βάλει σε τάξη την επαγγελματική του πορεία, αποφάσισε μαζί με την 27χρονη σύζυγο του να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους, αποκτώντας το πρώτο τους μωράκι στα μέσα Δεκεμβρίου.

«Άστα, άστα, άστα μην το συζητάς», είπε ο θείος του 37χρονου.

«Ο πατέρας είναι σε αφασία»

«Τι να πω… Τον είδα σε αφασία…», λέει ο θείος του 37χρονου.

Ο θείος του 37χρονου λέει στο LIVE NEWS πως είδε τον ανιψιό του ουσιαστικά αναίσθητο μέσα στον θάλαμο της πνευμονολογικής, μη μπορώντας να διαχειριστεί πως το δικό του εγκληματικό λάθος στέρησε τη ζωή στο ίδιο του το παιδί.

«Αναίσθητος, κάτω στην πνευμονολογική είναι. Δεν μπορεί να πει ούτε κουβέντα. Έχει αφασία. Είναι αναίσθητος εντελώς».

Οι πιο στενοί συγγενείς του βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του στο νοσοκομείο μίλησαν αποκλειστικά στην εκπομπή μας για την ασύλληπτη τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Συγγενείς 37χρονου: Ακόμα δεν μιλάει… Έχει πάθει σοκ. Δεν έχουμε (επαφή), είναι με ψυχολόγους και τέτοια. Του κάνουν ψυχολογική υποστήριξη, έχει πάθει σοκ σου είπα. Το ξέχασε μέσα και πήγε για δουλειά.

Δημοσιογράφος: Πώς το μάθατε εσείς;

Συγγενείς 37χρονου: Ήρθαν και μου χτύπησαν την πόρτα.

Σε κατάσταση σοκ η μητέρα

Σε καταστολή βρίσκεται και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους, στην οποία ομοίως χορηγήθηκαν χάπια λόγω της κακής ψυχολογικής της κατάστασης ενώ παρακολουθείται από ψυχολόγους.

Συγγενής της 27χρονης μητέρας δήλωσε: «Ναι, ναι εδώ στο νοσοκομείο είναι αλλά δεν ξέρω κι εγώ τίποτα. Η μητέρα είναι ακόμα με τους ψυχολόγους».

Η 27χρονη ως εργαζόμενη μητέρα έπρεπε να αποχωριστεί το παιδί της μόλις στους 5,5 μήνες αφότου το έφερε στον κόσμο και να επιστρέψει στη δουλειά της.

Τα πρωινά ο πατέρας πήγαινε κι άφηνε στο βρεφονηπιακό σταθμό την κόρη τους από τον οποίο κάθε μεσημέρι παραλάμβανε η μητέρα όταν σχολούσε.

Τα πάντα για αυτούς του δύο γονείς πάγωσαν το μεσημέρι της Τρίτης… όταν κι έμαθαν από τους γιατρούς πως το σπλάχνο τους δεν είναι πια εν ζωή.

«Το γεγονός αυτό είναι ένα ατυχές γεγονός»

Ο Κωνσταντίνος Μανιφάβας, οικογενειακός φίλος της οικογένειας, μίλησε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για την υπόθεση με τον θάνατο του μωρού στην Άρτα.

«Από το λίγο που τον γνωρίσαμε φαινόταν ένας άνθρωπος ευγενικός. Το γεγονός αυτό είναι ένα ατυχές γεγονός. Δεν το έκανε επίτηδες, υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του, θόλωσε το μυαλό του. Ίσως ο φόρτος της εργασίας και της ημέρας μπορεί να τον έκανε να μην σκεφτεί ένα τόσο σοβαρό γεγονός».