Ενώπιον του ανακριτή οδηγούνται αυτή την ώρα τα δύο αδέρφια από την Αρμενία που κατηγορούνται για τον θάνατο του 52χρονου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, το πρωί του Σαββάτου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του thesstoday.gr, οι δύο κατηγορούμενοι πέρασαν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (16/5).

Υπενθυμίζεται πως ο 40χρονος και 42χρονος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα το μεσημέρι της Κυριακής που τους άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν σήμερα το μεσημέρι.



Η ιατροδικαστική εξέταση απεφάνθη πως ο 52χρονος, ο οποίος κατέληξε κατά τη διακομιδή του σε εφημερεύον νοσοκομείο, υπέστη ισχαιμία του μυοκαρδίου. Όπως είχε γίνει γνωστό, αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας, τα οποία συνέθεταν ένα βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.



Πώς ξεκίνησε ο μοιραίος καβγάς

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τονίζουν ότι αιτία του διαπληκτισμού που οδήγησε στον θάνατο τον Κώστα Μιχαηλίδη είναι το γραφείο τελετών που άνοιξε στη γειτονιά όπου μένουν τα δύο αδέρφια. Σύμφωνα με μαρτυρίες που συγκέντρωσαν από κατοίκους της συνοικίας, οι διαπληκτισμοί μεταξύ των τριών ανδρών ήταν συχνοί.

Τα δύο αδέρφια, ηλικίας 40 και 42 ετών, ζητούσαν επίμονα να κλείσει την επιχείρησή του και το πρωί του Σαββάτου τον συνάντησαν εκ νέου, την ώρα που τάιζε αδέσποτες γάτες. Αφού του έκαναν παρατήρηση, τα αίματα άναψαν, με τα δύο αδέρφια να κλοτσάνε τα πιατάκια των αδέσποτων ζώων. Τις κουβέντες διαδέχθηκαν τα σπρωξίματα και οι γροθιές. Μάλιστα, ο άτυχος 52χρονος, κάποια στιγμή, έπεσε πάνω στην τζαμαρία του γραφείου του, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μαδύτου και Αγαθουπόλεως.

Σύμφωνα με όσα είπαν στους αστυνομικούς οι δύο συλληφθέντες, έφυγαν από το σημείο με την παρότρυνση της μητέρας τους, δίνοντας τέλος στη διαμάχη, ενώ επέμειναν πως ο 52χρονος μετά το περιστατικό ήταν όρθιος. Ωστόσο, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως ανέφερε ο συνήγορός τους το πρωί της Δευτέρας (15/5) τα δύο αδέρφια δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 52χρονο. Ισχυρίζονται ότι όλα ξεκίνησαν όταν κλώτσησαν ένα πλαστικό πιατάκι με υπολείμματα φαγητού που είχε τοποθετήσει το θύμα και άρχισαν να εκτοξεύονται βρισιές και από τις δύο πλευρές.