Τον προβληματισμό των γιατρών για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου, που οδήγησε το ιατρικό προσωπικό στην απόφαση διερεύνησης της εμπλοκής της στους θανάτους των παιδιών της, περιέγραψε στην κατάθεσή του ο παιδίατρος-εντατικολόγος Χαράλαμπος Κοτσώνης.

Ο μάρτυρας, που ήταν ο γιατρός εφημερίας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου του Ρίου όταν μεταφέρθηκε εκεί μετά την ανακοπή η μικρή Τζωρτζίνα, περιέγραψε τη Ρούλα Πισπιρίγκου ως μια γυναίκα «που έμοιαζε να μην έχει κατανοήσει την τραγωδία». Όπως εξήγησε, οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας είχαν προβληματίσει τους γιατρούς και σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά των γονιών κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας τούς οδήγησαν στην απόφαση να ερευνήσουν το ενδεχόμενο οι θάνατοι να οφείλονται σε ενέργειες της μητέρας.

«Μας προβλημάτισε η συμπεριφορά των γονιών και κυρίως της μητέρας. Έχω πει σε κατάθεσή μου ότι η μητέρα είχε απρόσφορο συναίσθημα. Αυτή η οικογένεια έχει περάσει μια τραγωδία. Έχει δυο παιδιά που έχουν πεθάνει κι ένα παιδί με ανακοπή που θα ήθελε υποστήριξη. Η μη αντίδραση και ο μη θρήνος συνεχιζόταν και μετά το πρώτο σοκ. Ήταν μια μητέρα που την ενδιάφερε να τροφοδοτεί τα social media που είχε. Δεν μας έδειξε ότι αυτή την τραγωδία την έχει κατανοήσει», σχολίασε ο γιατρός, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να ακούει τα λεγόμενά του εμφανώς δυσαρεστημένη και κάνοντας μορφασμούς διαμαρτυρίας μέσα από τη μάσκα που φορούσε.

«Δεν γίνεται να έχεις υποστεί αυτή την τραγωδία και να ανεβάζεις φωτογραφίες από συναυλίες στο Facebook. Ήταν η πρώτη φορά που το σύνολο του προσωπικού που ήρθε σε επαφή με τη μητέρα είπε “εδώ υπάρχει πρόβλημα”. Στα τόσα χρόνια πρώτη φορά όλο το προσωπικό είπε “εδώ υπάρχει θέμα”, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να διαφωνούσαμε». Με αυτά τα δεδομένα κρίναμε ότι έπρεπε να διερευνηθεί η εμπλοκή της μητέρας στους θανάτους των παιδιών», υποστήριξε ο παιδίατρος τονίζοντας πως όλη η ομάδα των γιατρών στήριξε τις ενέργειες του διευθυντή Ανδρέα Ηλιάδη.

«Ήταν ένας γονιός που έμπαινε, καθόταν και κοιτούσε το ρολόι για το πότε θα φύγει. Αυτό που είπα ήταν ότι μια οικογένεια που τους είχε συμβεί μια τέτοια τραγωδία μού φαινόταν απίστευτο να ανεβάζει στα social φωτογραφίες από παραλίες και συναυλίες. Αυτά μου τα έδειχναν οι νοσηλεύτριες που είχαν γίνει φίλες μετά από αίτημα της μητέρας», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερωτήσεις που δέχτηκε από την υπεράσπιση της 34χρονης ο παιδίατρος επανέλαβε πως υπήρχε προβληματισμός για τις ανακοπές στα δύο αδελφάκια της Τζωρτζίνας. «Η πιθανή εμπλοκή τρίτου προσώπου στις ανακοπές δεν θυμάμαι πότε ακριβώς τέθηκε. Τέθηκε όταν, όσο προχωρούσαν οι έλεγχοι, δεν προέκυπτε σαφής αιτία ανακοπών», ανέφερε.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή