Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον θάνατο 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της Αττικής που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών. Οι γονείς των θυμάτων συσπειρώθηκαν και με επιστολή τους στο Υπουργείο Υγείας καταγγέλλουν πως ο παιδοκαρδιοχειρουργός ευθύνεται για τον χαμό των παιδιών τους.

«Κάναμε τις έρευνές μας. Κάτι δεν πηγαίνει καλά και τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά. Ο επικεφαλής διευθυντής είναι ένας ψεύτικος "Μεσσίας". Στα περίπου 70 χειρουργεία, το 20%!!! των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα δεν επανήλθαν ποτέ μετά την εγχείρησή τους. Έμειναν φυτά. Δεκαπέντε παιδιά που μας κάνουν να μην μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια, να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε και να μην μπορούμε πλέον να σιωπούμε», αναφέρουν -μεταξύ άλλων- οι γονείς των 15 παιδιών που «χάθηκαν».

Ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, που πρώτος ανέδειξε το θέμα, αποκάλυψε πως ο 63χρονος παιδοκαρδιοχειρουργός ζητούσε να γίνουν δωρεές στη ΜΚΟ του, παρά το γεγονός πως εκείνος διαφήμιζε πως τα χειρουργεία τα έκανε δωρεάν. «Παρότι εμφανίζεται ότι χειρουργεί αφιλοκερδώς, στόχος του είναι, μέσω της ΜΚΟ, να εισπράττει μεγάλα ποσά. Ο λογαριασμός που παραθέτει για δωρεές είναι δικός του κι εκεί εισπράττει», αναφέρει ο δημοσιογράφος. 

Τι λέει o 63χρονoς γιατρός

Από την πλευρά του ο 63χρονος παιδοκαρδιοχειρουργός, που μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS, αρνείται τις καταγγελίες. Τονίζει πως οι επιστολές είναι ανώνυμες και πως βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών όταν και αν του ζητηθεί να καταθέσει.

Μάλιστα, σε σελίδα στο Facebook που δημιουργήθηκε με τίτλο «στηρίζουμε τον γιατρό», ο ίδιος αναφέρει σε δημόσια ανάρτησή του: «Σε αυτήν την τελευταία δεκαετία η παρουσία μου στη χώρα δεν ήταν πάντα καλοδεχούμενη από ορισμένους πολιτικούς, συναδέλφους και συμμάχους τους που εξακολουθούν να εμποδίζουν την αλλαγή νοοτροπίας ώστε να μετατραπεί η Ελλάδα σε ευρωπαϊκή χώρα. Σε αυτήν τη δεκαετία μέσα, κατάλαβα με ακρίβεια γιατί οι Έλληνες γιατροί εγκαταλείπουν τη χώρα που τους έχει σπουδάσει».

Το 2015, όταν κι επέστρεψε στην Ελλάδα, ύστερα από χρόνια καριέρας μεταξύ Γενεύης και Κωνσταντινούπολης, ο 63χρονος άρχισε να εργάζεται σε ιδιωτική κλινική, ενώ το 2018 υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Δημόσιο ώστε να χειρουργεί παιδιά με καρδιοπάθειες αφιλοκερδώς, σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία παίδων της χώρας.

Το τελευταίο διάστημα ο παιδοχειρουργός έχει αποχωρήσει και από τα δύο νοσοκομεία που εργαζόταν, ενώ πριν από λίγα 24ωρα έγινε γνωστή η επιστολή των γονέων που τον κατηγορούν για πλημμελείς ενέργειες. 

«Τα λάθη και οι θάνατοι πρέπει να σταματήσουν. Δεν μπορούμε να δούμε άλλα φέρετρα θυσιαζόμενα στον βωμό ιατρικών λαθών και παραλείψεων. Δεν θα κάνουμε πίσω και θα φτάσουμε το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο εις μνήμη των παιδιών μας που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους».

Ο 63χρονος γιατρός είναι ένα ιδιαίτερα προβεβλημένο πρόσωπο για το φιλανθρωπικό του έργο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης ιστοσελίδας της ΜΚΟ του, αλλά και δεκάδες δημοσιεύματα, έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς χιλιάδες παιδιά σε χώρες τρίτου κόσμου, ενώ από το 2015 που άρχισε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα έχει χειρουργήσει χωρίς αμοιβή περισσότερα από 1.000 παιδιά.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA