Στο παρά πέντε κυριολεκτικά ο Βίκτωρας Ρέστης ίδρυσε εταιρεία με ημερομηνία 30 Μαΐου υπό την επωνυμία «MONTEKAVO AE», η οποία θα δραστηριοποιείται στην εκμετάλλευση και διαχείριση ακινήτων, με στόχο να διαχειριστεί το Ορφανοτροφείο στη Βουλιαγμένη, από τα «φιλέτα» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου 2022 και ολοκληρώθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2023 με τη συμμετοχή πέντε επενδυτικών σχημάτων και τελικά πλειοδότησε η πρόταση του εφοπλιστή με την υποστήριξη Ρώσων επενδυτών με έδρα το Μονακό. Στην εταιρεία συνεταίρος είναι η δικηγόρος του και έμπιστη συνεργάτης του, Δήμητρα Μαράντη, ενώ ο πιο στενός του συνεργάτης και υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα ΝΙΚΗ, Ανδρέας Βορύλλας, συγκαταλέγεται στα τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εφοπλιστής έχει διαψεύσει κάθε σχέση με το κόμμα ΝΙΚΗ, ωστόσο η στενή συνεργασία του με τον κ. Βορύλλα προκαλεί σοβαρά ερωτήματα. Εξίσου σοβαρά ερωτήματα εγείρονται και για την Ιεραρχία καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για την ακατανόητη ανοχή που επιδεικνύουν στον εφοπλιστή.

Έγγραφα-φωτιά

Σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύπτει το Capital.gr, η εταιρεία συστάθηκε μόλις μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την καταβολή του ποσού των 8,7 εκατ. ευρώ, σε μια κίνηση που δείχνει πως η πλευρά Ρέστη - Βορύλλα θεωρούσε δεδομένο ότι θα υπογραφεί η μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου με την Εκκλησία της Ελλάδος, παρά το γεγονός πως δεν έχει καταβληθεί το τίμημα εμπρόθεσμα.

Το συγκεκριμένο σχήμα έπρεπε μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να καταβάλει αρχικό ποσόν 2,4 εκατ. ευρώ, το οποίο καταβλήθηκε μεν, αλλά με καθυστέρηση. Έκτοτε, συνεχίστηκαν οι καθυστερήσεις και οι αναβολές στην καταβολή χρημάτων, ενώ το ποσόν των 8,7 εκατ. ευρώ, που έπρεπε να καταβάλει ο πλειοδότης για να δεσμεύσει τη μίσθωση του ακινήτου, πάει από παράταση σε παράταση.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πέντε παρατάσεις και το ποσόν των 8,7 εκατ. ευρώ δεν έχει καταβληθεί. Μάλιστα, στις 31 Μαΐου εξέπνευσε ακόμη μια προθεσμία για την καταβολή των 8,7 εκατ. ευρώ, για να δοθεί νέα παράταση, η έκτη σε διάστημα πέντε μηνών.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 2/6