Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
delfini__2_
Ελλάδα

Κάλυμνος: Συγκινητικό βίντεο από τη διάσωση δελφινιού - Το ζώο καθόταν σαν άνθρωπος για να σωθεί

To δελφίνι πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων, αλλά τελικά σώθηκε

Ένα μικρό δελφίνι πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων στην Κάλυμνο, προκαλώντας την άμεση αντίδρασή τους να το σώσουν.

Οι ψαράδες φρόντισαν να μην χαθεί χρόνος και το απελευθέρωσαν στη θάλασσα. Οι εικόνες που τραβήχτηκαν μέσα σε καΐκι κάνουν το γύρο των social media και γίνονται viral. Μάλιστα, το θαλάσσιο θηλαστικό θέλησε στη συνέχεια να πει ένα «ευχαριστώ» σε εκείνους που το έσωσαν.

«Σαν άνθρωπος καθόταν ήσυχα» το μικρό δελφίνι που πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων στην Κάλυμνο, με τους ψαράδες να προσπαθούν άμεσα να το απελευθερώσουν, ώστε να κολυμπήσει και πάλι ελεύθερο.

Με μια πολύ γλυκιά ανάρτησή τους στο Facebook με τίτλο «Απελευθέρωση δελφινιού από Καλύμνιο καΐκι» οι ψαράδες φαίνεται να κρατούν στην αγκαλιά το μικρό δελφίνι και με προσοχή το απελευθερώνουν από τις πετονιές στις οποίες είχε τυλιχθεί.

Το δελφίνι κάθισε «ήρεμο», δέχτηκε την βοήθεια των φιλικών ψαράδων και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο στη θάλασσα.

Ο καπετάνιος του αλιευτικού σκάφους που περιέθαλψε το δελφίνι, μιλώντας στο kalymnos-news.gr, είπε ότι το δελφίνι, μετά την απελευθέρωσή του, παρέμεινε για αρκετή ώρα στην περιοχή, ακολουθώντας το αλιευτικό και κάνοντας βουτιές και στροφές γύρω του, θέλοντας με το δικό του τρόπο να πει ευχαριστώ στους ανθρώπους που το απελευθέρωσαν.

Απελευθέρωση δελφινιού από Καλύμνιο καΐκι .Σαν άνθρωπος καθόταν ήσυχα … Βίντεο : Στάθης Γεωργούλης - George Georgoulis , Αιγαίο Πέλαγος . Πηγή : Fishing In Greece Όσοι θέλετε μπορείτε να γίνετε μέλη στην ομάδα μας : Meteo Hellas

Δημοσιεύτηκε από Meteo Hellas στις Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023

Νεκρά δελφίνια στο Αιγαίο

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα νεκρά δελφίνια έχουν εντοπιστεί στο Αιγαίο, με τους ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» να θεωρούν ότι η θανάτωση των δελφινιών προκλήθηκε ηθελημένα από αλληλεπιδράσεις με μεγάλα αλιευτικά σκάφη προερχόμενα από την Τουρκία.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας, ο κ. Θόδωρος Τσιμπίδης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι: «Εμείς εδώ έχουμε κλείσει 25 χρόνια στο Ανατολικό Αιγαίο, δουλεύουμε πολύ κοντά στην οριογραμμή, άρα αυτό μας κάνει πάρα πολύ προσεκτικούς και στο τι λέμε και στο τι κάνουμε. Άρα λοιπόν ό, τι λέμε το έχουμε τεκμηριώσει και τολμάμε να το δημοσιοποιήσουμε γιατί πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».