Πλημμύρισε με κόσμο η Χώρα της Μυκόνου, καθώς τρία μεγάλα κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν στο νησί και αποβίβασαν χιλιάδες τουρίστες. Πρόκειται για τα κρουαζιερόπλοια «Costa Pacifica», «MCS SINFONIA» και «Celebrity Constellation», στα οποία επιβαίνουν χιλιάδες επιβάτες. 

Το parapolitika.gr βρέθηκε στη Μύκονο και με τον φωτογραφικό φακό του κατέγραψε στιγμές καλοκαιριού στο πιο κοσμικό νησί της Ελλάδας. Τα όμορφα και γραφικά στενάκια είχαν γεμίσει με ανθρώπους και ήταν αρκετά δύσκολο να περάσεις. Μουσικές ακούγονται από παντού και τα καταστήματα, ιδιαίτερα αυτά της εστίασης, είχαν γεμίσει με επισκέπτες που θέλησαν να δοκιμάσουν ελληνικές γεύσεις. Επίσης αμέτρητοι ήταν αυτοί που επισκέφτηκαν τους θρυλικούς ανεμόμυλους προκειμένου να τραβήξουν μία αναμνηστική φωτογραφία. Το αδιαχώρητο επικρατούσε επίσης και στη Μικρή Βενετία, όπου πολλοί θέλησαν να την επισκεφτούν και να θαυμάσουν την υπέροχη θέα.

Αισιοδοξία επαγγελματιών για αύξηση του τζίρου

Μπορεί η Μύκονος να είναι ένα από τα νησιά που θεωρούνται «ναυαρχίδες» για τον ελληνικό τουρισμό, όμως δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη κίνηση στην τοπική αγορά σε σύγκριση με τα περσινά επίπεδα. Σύμφωνα με καταστηματάρχες που μίλησαν στο parapolitika.gr, η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει τόσο δυναμικά όσο ανέμεναν. Από τον Απρίλιο περιμένουν πότε θα γίνει η μεγάλη άφιξη ξένων τουριστών, οι οποίοι θα ξοδεύουν περισσότερο. Υπολογίζουν επίσης ότι η κατάσταση φέτος δεν είναι η ίδια με πέρυσι, αλλά ελπίζουν όσο πιο πολύ μπαίνουμε μέσα στο καλοκαίρι να βελτιώνεται. «Δεν έχουμε τόσο πολλές αφίξεις όσο πέρυσι και δεν υπάρχει ιδιαίτερη κατανάλωση. Από τον Απρίλιο περιμένουμε την αύξηση των κερδών αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει μεγάλη διαφορά», ανέφερε χαρακτηριστικά καταστηματάρχης.


Mykonos_touristes_6
Mykonos_touristes_5
Mykonos_touristes_4
Mykonos_touristes_3
Mykonos_touristes_2
Mykonos_touristes_1