Σε 4 φορές ισόβια, όσα και τα θύματα των οποίων αφαίρεσε τη ζωή για λίγα ενοίκια τον Μάρτιο του 2022, καταδικάστηκε ο «μακελάρης της Ανδραβίδας», Σάκης Βαρβαρέσος. Ο 61χρονος εκτέλεσε εν ψυχρώ με δύο σφαίρες τον 32χρονο Αρμάντο Κλότσι και με μία την 37χρονη σύζυγό του Μαρία, ενώ στραγγάλισε τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας μόλις δυόμισι και ενάμισι ετών.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών τον έκρινε ένοχο ομόφωνα, δίχως να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Η σύνθεση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συντάχθηκε με την εισαγγελέα της έδρας, η οποία με μια πρόταση-«καταπέλτη» απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του 61χρονου, αλλά και τα τρία ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπισή του.

Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου, τόνισε κατά την αγόρευσή της ότι «ο κατηγορούμενος έδρασε με ιδιαίτερη σκληρότητα και ήθελε να τους εξαφανίσει ως οικογένεια», ενώ σημείωσε πως «σκότωσε, πυροβόλησε, έπνιξε, έσυρε, σφουγγάρισε και θα συνέχιζε να καθαρίζει, αλλά στάθηκε άτυχος γιατί ο μικρός (ο 12χρονος αδελφός των μωρών) χτύπησε την πόρτα. Άλλαξε ρούχα, έφυγε για την Πάτρα, έκρυψε το όπλο και δεν συνεργάστηκε με την Αστυνομία για την εύρεση του όπλου».

Απέρριψε όλες τις ψυχιατρικές γνωματεύσεις, τονίζοντας ότι ο δολοφόνος δεν έχει κανένα ψυχιατρικό ιστορικό και πως υπήρξε αληθής συρροή σε όλες του τις πράξεις.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή στις» 10/6