Έσβησε η φωτιά στον ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Παλιό Φρούριο της Κέρκυρας, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ειδικότερα, η φωτιά στην ιστορική εκκλησία έσβησε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας (12/06). Στη σχετική ανακοίνωση, ως αιτία αναφέρεται η πτώση κεραυνού και σημειώνεται πως όλα τα κειμήλια και τα έργα τέχνης που βρίσκονταν στο ναό απομακρύνθηκαν εγκαίρως και φυλάσσονται σε ασφαλές σημείο.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκαν η διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Τένια Ρηγάκο,  η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, αλλά και οι βουλευτές Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας και Αλέκος Αυλωνίτης, προκειμένου να ενημερωθούν γα την έκταση της ζημίας.

Δείτε φωτογραφίες:

Fotia_Naos_Kerkira2
Fotia_Naos_Kerkira3__1_
Fotia_Naos_Kerkira3
Fotia_Naos_Kerkira4

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

«Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 5.00 μ.μ. η κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, έπειτα από επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε στη στέγη του ναού από πτώση κεραυνού, κατά τη διάρκεια ισχυρής καταιγίδας.

Όλα τα κειμήλια και τα έργα τέχνης που βρίσκονταν στον ναό, απομακρύνθηκαν εγκαίρως από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και φυλάσσονται σε ασφαλές σημείο.

Κλιμάκιο των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ θα προχωρήσει σε αυτοψία και αναλυτική εκτίμηση των ζημιών, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση της στέγης του ναού. Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, ο ναός θα παραμείνει κλειστός για το κοινό».