Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των Αρχών και των φορέων στην Καλαμάτα για την περίθαλψη και τη φροντίδα των μεταναστών που διασώθηκαν από το πολύνεκρο ναυάγιο αλιευτικού σκάφους που σημειώθηκε 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου σε διεθνή ύδατα.

Μέχρι στιγμής, 78 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ οι πληροφορίες ότι πάνω στο αλιευτικό επέβαιναν πάνω από 600 άτομα δημιουργούν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ώρες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος βρίσκεται στην Καλαμάτα, «έχουμε δημιουργήσει υπαίθριο ιατρείο στην περιοχή του λιμανιού, όπου εξετάζονται όσοι χρήζουν ιατρικής φροντίδας, ενώ μέχρι τώρα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της πόλης 14 μετανάστες».


Ακόμα, επισήμανε ότι «έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, εκτός από το νοσοκομείο της Καλαμάτας, και τα νοσοκομεία της Κυπαρισσίας, της Σπάρτης και της Τρίπολης, ενώ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχει φθάσει μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από όμορους νομούς, αλλά και από την Αθήνα».

Επίσης, ο Γιάννης Καρβέλης ανέφερε ότι «έχει ήδη δημιουργηθεί ένας πρόχειρος χώρος φιλοξενίας των μεταναστών στις παλιές αποθήκες του λιμανιού της Καλαμάτας, μέχρις ότου ληφθεί απόφαση για τη μετακίνηση των μεταναστών».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο δήμος έχει ανοίξει τον χώρο που υπάρχει στο λιμάνι της πόλης, ενώ έχει φροντίσει, σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα, να έλθουν στρώματα, κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειάζεται».

Επίσης, ανέφερε ότι «έχουν εγκατασταθεί παροχή νερού, χημικές τουαλέτες, ντουζιέρες, τέντες, ενώ υπάρχει ήδη κινητοποίηση για την παρασκευή και τη διανομή φαγητού στους μετανάστες».

Στην Καλαμάτα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στην Καλαμάτα μεταβαίνει σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να συμπαρασταθεί στους διασωθέντες από το ναυάγιο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν παρούσα σε αιμοδοσία, από την οποία αποχώρησε εσπευσμένα για να βρεθεί δίπλα στους διασωθέντες από το ναυάγιο.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας μεταβαίνει και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό ναυάγιο.


Επικοινωνία Τσίπρα-Σαρμά

Επικοινωνία με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Όπως αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, κλιμάκιο του κόμματος είναι στην περιοχή.

«Η στιγμή απαιτεί να προτάξουμε την ανθρωπιά και να σταθούμε δίπλα στους επιζήσαντες του ναυαγίου, εντείνοντας παράλληλα κάθε προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Όσο περνάνε τα λεπτά, αυξάνονται οι νεκροί στο ναυάγιο νοτιοδυτικά της Πύλου. Πρόκειται για μια ανθρώπινη τραγωδία, η οποία αποτυπώνει με τον πιο θλιβερό τρόπο την απελπισία όσων αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη. Η στιγμή απαιτεί να προτάξουμε την ανθρωπιά και να σταθούμε δίπλα στους επιζήσαντες του ναυαγίου, εντείνοντας παράλληλα κάθε προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων», προσθέτει στην ανάρτησή του.