Ένα πραγματικό θρίλερ εκτυλίσσεται στην Κω, με το νησί να έχει αναστατωθεί αναζητώντας την 27χρονη Πολωνή Αναστάζια Πατρίσια Ρουμπίνσκα. Η νεαρή κοπέλα δούλευε μαζί με τον 28χρονο σύντροφό της, επίσης πολωνικής καταγωγής, σε ξενοδοχείο στο νησί της Κω, όταν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Την περασμένη Τρίτη, ο 28χρονος κατήγγειλε την εξαφάνισή της, ενώ δόθηκε οδηγία σήμερα και στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ώστε να εκδώσει ειδική ανακοίνωση για την αναζήτησή της.

Όπως κατέγραψε η «Ontime», οι Αρχές εξέτασαν εξονυχιστικά όλα τα στοιχεία, καθώς και το στίγμα για το πού βρισκόταν τελευταία φορά, σύμφωνα με πληροφορίες που είχε δώσει ο 28χρονος σύντροφός της. Ο ίδιος μιλούσε με την αγνοουμένη, καθώς περίπου στις 22:30 της περασμένης Δευτέρας, η 27χρονη ήταν μεθυσμένη και τον ενημέρωσε πως βρισκόταν στην περιοχή Μαρμάρι, καθώς και ότι θα την πήγαινε κάποιος στο ξενοδοχείο με τη μηχανή του. Λίγο αργότερα, όμως, του έστειλε τις συντεταγμένες του σημείου όπου βρισκόταν ζητώντας του να τη «μαζέψει». Ο 28χρονος βρέθηκε στο σημείο, αλλά δεν την βρήκε πουθενά. Στις 23:38 εντόπισε το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου στην περιοχή Τιγκάκι.

Μέσω των παραπάνω στοιχείων, οι αστυνομικοί του νησιού προχώρησαν σε συνολικά πέντε προσαγωγές Πακιστανών και Μπαγκλαντεσιανών, για να καταλήξουν εντέλει στη σύλληψη ενός 32χρονου από το Μπαγκλαντές. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς ο συλληφθείς κατά την εξέτασή του, η κοπέλα, που είχε ρεπό τη Δευτέρα, μετά τη νυχτερινή έξοδο και σε κατάσταση μέθης, μπήκε στο κατάστημα που διατηρεί ο ίδιος στην περιοχή και του ζήτησε ναρκωτικά. Όπως ισχυρίζεται, εκείνος δεν της έδωσε, ωστόσο έφυγαν μαζί από το κατάστημα και πήγαν στο σπίτι του 32χρονου, όπου κατά δήλωσή του υπήρξε συναινετική σεξουαλική πράξη. Στη συνέχεια την άφησε στην περιοχή Τιγκάκι κι εκείνη έφυγε. Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για αρπαγή, ενώ η ανάκριση συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Ωστόσο, το γεγονός πως στο σπίτι του 32χρονου βρέθηκε το εισιτήριο που έβγαλε την επόμενη μέρα της εξαφάνισης για να φύγει από το νησί βάζει σε υποψίες τις Αρχές.

To στίγμα


Στα ίχνη της 27χρονης Αναστάζια βρίσκεται και η πολωνική οργάνωση Umbra, η οποία ειδικεύεται στις έρευνες για τον εντοπισμό χαμένων προσώπων. Με ανάρτησή της στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην επίσημη σελίδα της οργάνωσης στο Facebook, η Umbra δίνει το ακριβές στίγμα, όπως αυτό είχε αποτυπωθεί μέσω των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης και του Google Maps στο κινητό του συντρόφου της. Μάλιστα, έχει αναρτήσει και μια φωτογραφία όπου απεικονίζεται ένα μικρό έγκαυμα στο χέρι της 27χρονης Αναστάζια, το οποίο πρέπει να προέκυψε πιθανότατα από κάποια ατυχία στη δουλειά της, σε τουριστικές επιχειρήσεις της Κω.

Νέα ανατροπή με απαγωγή


Την ίδια στιγμή, πάντως, μετά και τη σύλληψη του 32χρονου, η μητέρα της αγνοούμενης Αναστάζια ισχυριζόταν πως το παιδί της ήταν ζωντανό και πως η ίδια έχει πληροφορίες οι οποίες υποδηλώνουν πως το κορίτσι της έχει απαχθεί. «Η Αναστάζια έχει απαχθεί. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ότι η κόρη μου απήχθη» δήλωσε η μητέρα της 27χρονης στην ιστοσελίδα tuwroclaw.com. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα. Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει από πού έρχονται οι πληροφορίες που κατέχει η μητέρα της 27χρονης, καθώς οι ελληνικές αρχές εκτιμούν πως δεν είναι διόλου απίθανο το κορίτσι να έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία συνεχίζει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό της κοπέλας, αξιοποιώντας την τεχνολογία των drones.

Δημοσιεύτηκε στην «Ontime».