Δαιδαλώδης υπόθεση αποδεικνύεται η εξιχνίαση της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω. Η σορός της άτυχης κοπέλας, που εντοπίστηκε έπειτα από έξι μέρες αναζητήσεων, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις για τις συνθήκες του θανάτου της, καθώς είναι σε προχωρημένη σήψη.

Υπενθυμίζεται ότι η 27χρονη Πολωνή βρέθηκε σε βαλτώδη περιοχή τυλιγμένη με σεντόνι, μέσα σε σακούλα, καλυμμένη με κλαδιά. Αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι ποιος και με ποιον τρόπο άφησε το πτώμα της σε συγκεκριμένο σημείο και πώς γνώριζε ότι στο εν λόγω σημείο ενδεχομένως θα αλλοιώνονταν στοιχεία που θα αποκάλυπταν τον ένοχο πίσω από τη δολοφονία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Μανώλης Σφακιανάκης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει γενετικό υλικό του δράστη πάνω στο σεντόνι.


Δεν έχουν βρεθεί τα ρούχα και η τσάντα της Αναστάζια

Την ίδια ώρα, άφαντα παραμένουν τα προσωπικά αντικείμενα της Αναστάζια, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη ούτε τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της εξαφάνισής της ούτε η τσάντα που είχε στην πλάτη της. Το μόνο που έχει βρεθεί είναι το κινητό της τηλέφωνο, χωρίς την κάρτα SIM, το οποίο εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης απολογείται αύριο στον ανακριτή. Ο 32χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές δεν έχει ομολογήσει τίποτα, ενώ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ανακάλεσε ότι είχε σεξουαλική επαφή με την κοπέλα και αρκέστηκε να πει μόνο ότι πήγε στο σπίτι του για να την προμηθεύσει με κάνναβη.

Προς το παρόν, δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία κι αντιμετωπίζει μόνο την κατηγορία της αρπαγής και της γενετήσιας πράξης με άτομο ανίκανο για αντίσταση. Ο Μπαγκλαντεσιανός ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε, ενώ και ο ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ επιβεβαίωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ότι εκείνο το βράδυ η 27χρονη και ο 32χρονος έφυγαν μαζί.


Επιστρέφουν στην Πολωνία η μητέρα και ο σύντροφος της Αναστάζια

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα και ο σύντροφος της Αναστάζια ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην Πολωνία. Οι ελληνικές Aρχές δεν κρίνουν απαραίτητη την παραμονή του 28χρονου Πολωνού στη χώρα μας, αφού δεn συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υπόπτους.

Πληροφορίες λένε, πάντως, ότι έχει ζητηθεί και στους δύο να παραμείνουν στη διάθεσh των Αρχών, αν χρειαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύντροφος της Αναστάζια κλήθηκε σε συμπληρωματική κατάθεση, και μάλιστα χθες εξετάστηκε για αρκετές ώρες.

Στα βασικά ερωτήματα που του τέθηκαν ήταν η σχέση του ζευγαριού με τον βασικό ύποπτο και τα SMS που φέρεται να του είχε στείλει η Αναστάζια, το βράδυ της Δευτέρας, πριν εξαφανιστεί.