Καρέ-καρέ περιέγραψε στην κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο γιατρός του νοσοκομείου παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», την προσπάθεια να διασωθεί η μικρή Τζωρτζίνα στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Η παιδίατρος, Γιαννούλα Κουρούση, εξέτασε τη Τζωρτζίνα δύο φορές, ενώ στο παρελθόν είχε εξετάσει και την Μαλένα.

Με αφορμή τη νοσηλεία της Μαλένας, η κατηγορούμενη κλήθηκε από την πρόεδρο να δώσει διευκρινίσεις για τη νοσηλεία της.

«Η Μαλένα νοσηλεύτηκε στο Αγλαΐα Κυριακού και όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία, μεταφέρθηκε στο Ελπίδα» είπε η κατηγορούμενη, η οποία στη συνέχεια επέστρεψε στο εδώλιο.

Η μάρτυρας μάλιστα, στις 29 Ιανουαρίου 2022, κλήθηκε να διαχειριστεί την ανακοπή που υπέστη το παιδάκι.

«Κατά τις 2:30 ακούω φωνή νοσηλεύτριας να με καλεί. Έξω, από το δωμάτιο ήταν η μητέρα την ρώτησα αν κάνει επεισόδιο, κούνησε κεφάλι της και άκουσα ένα ρόγχο. Μπήκα στο θάλαμο, ήταν με στροφή κεφαλής αριστερά, ήταν σε μυδρίαση το κεφάλι της. Το στόμα της γύρω από τα χείλη ήταν μπλε. Είχα μαζί μου δύο νοσηλεύτριες. Είπε στη μία, να ρίξει το κρεβάτι για να ξεκινήσω Αμπού. Η μία νοσηλεύτρια έκανε μαλάξεις. Κάποια στιγμή ενώ έκανε μαλάξεις, με σταμάτησε η μητέρα και έβαλε μια συσκευή στο θώρακα του παιδιού για να στέλνει δεδομένα στον κ. Παπαγιάννη. Κατέβηκε και η μονάδα από τη ΜΕΘ και ξεκίνησαν τη χορήγηση αδρεναλίνης κάθε 5 λεπτά. Περίπου στα 10 λεπτά το παιδί διασωληνώθηκε και στα 20 πρέπει να βγήκε ο επικεφαλής να ενημερώσει τη μητέρα ότι δεν τα έχει καταφέρει.

Εκεί του είπε πως την προηγούμενη φορά επανήλθε στη μία ώρα. Γι' αυτό συνεχίσαμε την προσπάθεια. Στη μία ώρα και κάτι σταματήσαμε. Εγώ ακολούθησα τον επικεφαλής που πήγε να ενημερώσει τη μητέρα, η μητέρα με ευχαρίστησε για ό, τι κάναμε για το παιδί και μου ζήτησε εάν μπορεί να μεταφερθεί το παιδί στην Πάτρα ή Γιάννενα, διότι δεν εμπιστευόταν τη ιατροδικαστική Αθηνών. Εγώ μίλησα με ένα κύριο που φτιάχνει χαρτιά και μου είπε πως δεν γίνεται και θα πρέπει οι γονείς να κάνουν ένα αίτημα στο ΑΤ όταν δηλώσουν το θάνατο», είπε η μάρτυρας, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλευόταν η μικρή Τζωρτζίνα την ημέρα του θανάτου της.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου του ΜΟΔ η μάρτυρας εξήγησε πως όταν η μητέρα τους φώναξε ήταν «Ψύχραιμη. Ήταν έξω από το θάλαμο, κοιτούσε να έρθουμε. Δεν είδα κάποια αντίδραση, να κλαίει να φωνάζει», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε : «Η νοσηλεύτρια μου είπε πως την ειδοποίησε μητέρα. Ότι πλησίασε η μητέρα, της είπε κάτι που δεν κατάλαβε, και στη συνέχεια της είπε η νοσηλεύτρια αν κάνει επεισόδιο και της είπε ναι και μας ειδοποίησε».

Εισαγγελέας: Πως ήταν η μητέρα;

Μάρτυρας: Μου είπε η νοσηλεύτρια ότι ήταν πολύ ήρεμη όταν πλησίασε.

Η μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις της συνεργάτιδος του Αλέξη Κούγια, εξήγησε στο δικαστήριο πώς ήταν όταν είδε τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αφού της είχε ανακοινωθεί ο θάνατος και του πρωτότοκου παιδιού της.

«Δεν είδα τα μάτια της να είναι κόκκινα, να έχει κλάψει. Την είδα για δευτερόλεπτα, πήγαινε προς το δωμάτιο του παιδιού και με ευχαρίστησε για όσα κάναμε για παιδί…Στη συνέχεια ήρθε δύο φορές να μου ζητήσει να γίνει η μεταφορά της σωρού. Μιλούσε με κάποιον τηλέφωνο, μάλλον κάποιον ιατροδικαστή. Το ζήτησε και ο κ. Δασκαλάκης όταν ήρθε. Μου είπε η μητέρα πως δεν εμπιστεύεται εδώ. Κατάλαβα την ιατροδικαστική υπηρεσία γιατί όταν έφεραν το παιδί, μου είπε η μητέρα ότι ήταν σε αντιδικία», τόνισε η μάρτυρας.