Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας.

Πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» αποκαλύπτουν τους βασικούς άξονες της εισαγγελικής πρότασης για τρία «κομβικά» πρόσωπα: τον βασικό κατηγορούμενο, τη μητέρα της 12χρονης και τον αποκαλούμενο «Μιχάλη».

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην 90 σελίδων πρότασή του που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή απαντά σε βασικά ερωτήματα για το πώς το παιδί κατέληξε να εκμαυλίζεται από τόσους δράστες και να πέφτει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Όπως αναφέρει ο εισαγγελέας, ο βασικός κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος την οικονομική ανέχεια της οικογένειας της 12χρονης, βρήκε την ευκαιρία να προσεγγίσει το παιδί μέσω της μητέρας του και στη συνέχεια να το εκδίδει μέσω της γνωστής πλατφόρμας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ό,τι αφορά τη μητέρα της 12χρονης, ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή της για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας και για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του βασικού κατηγορούμενου. 

Τα βασικά σημεία όσον αφορά τον ρόλο της μητέρας της 12χρονης έχουν ως εξής: 

  • Η «εγκληματική απάθεια»

Η μητέρα της 12χρονης επέδειξε διά της παραλείψεώς της «εγκληματική απάθεια» στον πραγματικό «Γολγοθά» στον οποίο είχε εμπλακεί το παιδί της. Αφήνει να εννοηθεί ο εισαγγελέας -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της εκπομπής- ότι η μητέρα θα έπρεπε να γνωρίζει τις επαφές που είχε η 12χρονη και ειδικότερα θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί ότι το παιδί έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή και να το είχε προβλέψει. Θα έπρεπε να έχει προχωρήσει δε σε συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να προστατέψει το παιδί.

  • Η μητέρα «βολευόταν» με αυτήν την κατάσταση

Η μητέρα επέδειξε «εγκληματική απάθεια» καθώς κατά τα φαινόμενα «βολευόταν» ουσιαστικά από αυτήν την κατάσταση και από τα χρήματα που έφερνε η 12χρονη στο σπίτι. Πάντως, δεν γνώριζε ότι το παιδί έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και ότι στην πορνεία την είχε εξωθήσει ο βασικός κατηγορούμενος.

Σχετικά με τον επονομαζόμενο «Μιχάλη», που είναι και αυτός προφυλακισμένος, ο εισαγγελέας προτείνει και για αυτόν την παραπομπή του για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας. Ο «Μιχάλης» φέρεται να ενεργούσε αυτοβούλως σε σχέση με τον βασικό κατηγορούμενο, αφού ο βασικός κατηγορούμενος και ο «Μιχάλης» δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: 


Με πληροφορίες από Star