Με πίστη και ελπίδα πως η αποθεραπεία του θα αποφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, η οικογένεια του Γεράσιμου-Ιάσονα Γεωργιάδη.

βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στη Γερμανία. Ο 20χρονος φοιτητής, ο μοναδικός επιβάτης που επέζησε του φονικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, κατάφερε να επιβιώσει έπειτα από σκληρή μάχη τεσσάρων μηνών στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Τώρα ακολουθεί ένας σκληρός αγώνας προκειμένου να αποθεραπευτεί σε δύο από τα καλύτερα γερμανικά ινστιτούτα αποκατάστασης.

Μετά την έξοδό του από τη ΜΕΘ, ύστερα από 118 ολόκληρες ημέρες, μεταφέρθηκε στο International Neuroscience Institute, Πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης στο Αννόβερο και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Εκεί, νοσηλευόμενος πλέον σε απλό θάλαμο, λαμβάνει ειδική θεραπεία, την οποία αναμένεται να ολοκληρώσει σε κάποιους μήνες. Εάν όλα πάνε καλά και, όταν ο κύκλος αυτής της θεραπείας ολοκληρωθεί, αναμένεται να μεταβεί σε πρότυπο κέντρο αποκατάστασης στη Χαϊδελβέργη, το οποίο αποτελεί και τον τελικό του προορισμό. Σαφώς και η νοσηλεία του νεαρού Γεράσιμου-Ιάσονα είναι δυσβάστακτη. Η οικογένειά του δεν ήταν σε θέση να καλύψει τέτοιες παροχές, γι’ αυτό και το κράτος, έπειτα από απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, παρέχει πλήρη κάλυψη των εξόδων.

Μπροστά στην προσπάθεια όλων αυτών των φορέων να βοηθήσουν το νεαρό να σταθεί και πάλι στα πόδια του, η οικογένεια του Γεράσιμου- Ιάσονα ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για να παραμείνει στη ζωή, αλλά και εκείνους που στάθηκαν αρωγοί ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το πολυδάπανο ταξίδι.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 12/7