Φωτογραφία που καταγράφει το μέγεθος της φωτιάς που ξέσπασε στον Κουβαρά ανάρτησε ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος.

 «Ο καπνός από τη φωτιά της Αττικής έφτασε σχεδόν στα Κύθηρα», τονίζει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Καλλιάνος με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας στον Κουβαρά Αττικής. Όπως εξηγεί στην ανάρτησή του, «οι ριπές των βόρειων / βορειοανατολικών ανέμων στην Αττική φτάνουν τα 55 km/h, δηλαδή τα 7-8 Μποφόρ. Μετά τις 8-9 το βράδυ θα εξασθενήσουν αρκετά, αλλά δεν θα επικρατήσει νηνεμία. Θα πνέουν μέσα στη νύχτα με εντάσεις στα 3-5 Μποφόρ και από την ίδια κατεύθυνση».

 

Όπως τονίζει ο κ. Καλλιάνος, οι άνεμοι «από αύριο το πρωί και πάλι θα ενισχυθούν και καθ' όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας (Τρίτη) θα πνέουν επίσης με μέση ένταση 6-7 Μποφόρ και ριπές στα 8 (ίσως και τοπικά 9) Μποφόρ αντίστοιχα. Το έργο του κρατικού μηχανισμού δεν θα είναι εύκολο. Γι' αυτό "φώναζα" τόσες μέρες από τα δελτία του MEGA».

Ο καπνός από τη φωτιά της Αττικής έφτασε σχεδόν στα Κύθηρα. Οι ριπές των Βόρειων / Βορειοανατολικών ανέμων στην Αττική...

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Καλλιάνος - Giannis Kallianos στις Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023