Στις 81 ανέρχονται οι φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τελευταία έκτακτη ενημέρωση για τις φωτιές, η μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι να μην περάσει η πυρκαγιά την Εθνική Οδό. Παράλληλα έκκληση απευθύνεται ώστε οι οδηγοί να αποφεύγουν την κίνηση στην Πατρών - Αθηνών.

Σε ό, τι αφορά τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στα Δερβενοχώρια οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται διαρκώς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε επίσης ότι και η η αυριανή ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών και όπως είπε οι άνεμοι αναμένεται να φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας κ. Δημογλίδου τόνισε ότι στα πύρινα μέτωπα βρίσκονται εκατοντάδες αστυνομικοί οι οποίοι προχώρησαν στον Κουβαρά σε 141 απεγκλωβισμούς και 26 στο Λουτράκι. Παράλληλα ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή μέτρων από την ΕΛΑΣ για την αποφυγή διαρρήξεων και κλοπών.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Τρίτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης