Μεγάλη είναι η κινητοποίηση, κυρίως εθελοντών, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι φωτιές, τη Δευτέρα 17/07, προκειμένου να διασωθούν τα ζώα συντροφιάς, τα παραγωγικά και τα ιπποειδή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων έκανε έκκληση προς τους πολίτες να βοηθήσουν τα ζώα που βρίσκονταν στις πυρόπληκτες περιοχές.


Η ενημέρωση από την Dog's Voice για τα πυρόπληκτα ζώα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την οργάνωση Dogs’ Voice, η οποία λειτουργεί υπό την Αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας, έχει τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός πυρόπληκτων ζώων ΛΑΤΟ στο Γαλάτσι και όπως αναφέρει, μέχρι χθες είχαν καταγράψει 148 ζώα, προερχόμενα κυρίως από καταφύγια και σπίτια που εκκενώθηκαν σε Κερατέα, Καλύβια, Λαγονήσι.

Παράλληλα αναφέρουν ποιες είναι οι ανάγκες:

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ανάγκες σε λάμπες με μπαταρία, σε σκίαστρα (πλέγμα), σε tire up, σε εθελοντές για τις πρωινές βάρδιες (06:00-11:00) και τις πολύ βραδινές (23:00-04:00).

Είμαστε καλυμμένοι από τροφή και προς το παρόν και από crates. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλο τον κόσμο που έφερε πράγματα και το Pet City που μας κάλυψε τις ανάγκες σε τροφή και τις έκτακτες ανάγκες για crates και θα είναι δίπλα μας για τον ανεφοδιασμό του σταθμού.

Παρακαλούμε να μη φέρνετε ιατρικοφαρμακευτικο υλικό, καθώς δεν έχουν προσκομισθεί ακόμα ζώα με εγκαύματα και έχουμε επαρκείς προμήθειες για τα ζώα που φροντίζουμε ήδη.

Ο σταθμός λειτουργεί 24 ώρες και θα παραμείνει ανοικτός για να εξυπηρετήσει ανάγκες καταγραφής των πυρόπληκτων ζώων και μετέπειτα κτηνιατρικής φροντίδας σε όσα χρειαστούν.