Στη συμπεριφορά της μητέρας της μικρής Τζωρτζίνας, Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά τον θάνατο του παιδιού της αναφέρθηκε στην κατάθεσή του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Ευάγγελος Μπουρούσης, παιδίατρος στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», ο οποίος βοήθησε στη διαδικασία ανάνηψης της Τζωρτζίνας. Ο παιδίατρος είπε για την κατηγορούμενη πως ήταν ψύχραιμη και ψυχρή και πως τους ρώτησε δύο φορές εάν θα μπορούσε να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή στην Πάτρα.

Πρόεδρος: Μετά τις 4 παρά δέκα, που είχαμε και ώρα θανάτου, είχατε επαφή με την κατηγορουμένη;

Μάρτυρας: Αν θυμάμαι, ο κ. Τζιούβας έβγαινε από το γραφείο επιμελητών και είχε ενημερώσει τη μητέρα πως το παιδί κατέληξε, η μητέρα εκείνη τη στιγμή έβγαινε από το γραφείο, μας ευχαρίστησε για την προσπάθεια, ήταν ψυχρή, δεν έκλαψε και κατευθύνθηκε στο δωμάτιο.

Πρόεδρος: Μήπως αντιληφθήκατε κάποια συντριβη;

Μάρτυρας: Όχι, ήταν αρκετά ψύχραιμη.

Πρόεδρος: Φαινόταν κλαμένη;  Είχε κόκκινα μάτια;

Μάρτυρας: Όχι.

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως η κατηγορούμενη τους ζήτησε δύο φορές εάν θα μπορούσε να γίνει η ιατροδικαστική στην Πάτρα. «Τη δεύτερη φορά χτυπάει η μάνα την πόρτα και μας λέει έχει μιλήσει με ιατροδικαστή στην Πάτρα, αυτό μας έκανε εντύπωση, δεν μου είχε τύχει ξανά γονιός να πάρει τηλέφωνο ιατροδικαστή. Μας είπε πως δεν "ήθελα να μπλέξω με Αθήνα"», τόνισε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Γιατί;  Σας είπε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι, δεν μπήκαμε σε αυτό.

Πρόεδρος: Ήρθε και ο μπαμπάς;

Μάρτυρας: Ήρθε πιο μετά. Να μάθει τα διαδικαστικά, εάν πρέπει να κάνει κάτι εκείνη στιγμή ή την επομένη.

Πρόεδρος: Είχε το ίδιο αίτημα με τη μητέρα;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε ο παιδίατρος του νοσοκομείου του Ρίου, Άρης Μπερτζουάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στις υποψίες που δημιουργήθηκαν στους ιατρούς σχετικά με τα επεισόδια που εμφάνιζε η μικρή Τζωρτζίνα στην παιδιατρική κλινική. Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε πως είχε συζητήσει με τη συνάδελφο του, παιδονευρολόγο Πολυξένη Πελεκούδα.

Πρόεδρος: Συζητήσατε με την κυρία Πελεκούδα ή άλλους για το πώς προκαλούνται αυτά τα επεισόδια;

Μάρτυρας: Το συζητήσαμε. Η υποψία μας ήταν πως θα μπορούσε να είναι προκλητέα από τη μητέρα τα επεισόδια. Η υποψία εδραζόταν στο ότι επεισόδια γίνονταν χωρίς παρουσία άλλου, μόνο της μητέρας, και ότι δεν μπορούσαμε να δώσουμε κάποια άλλη εξήγηση.

Εισαγγελέας: Η μητέρα το είχε καταλάβει ότι δεν μπορείτε να αιτιολογήσετε τα επεισόδια; Ότι δεν μπορείτε να βρείτε αιτία; Είχε αγωνία;

Μάρτυρας: Ναι. Είχε αγωνία. Ρωτούσε γιατί δεν βρίσκουμε τι συμβαίνει.

Εισαγγελέας: Σας έριξε ευθύνες για το τι κάνετε και δεν κάνετε και προκαλούνται αυτά; Ήρθε σε μία παιδιατρική κλινική και ξαφνικά το παιδί άρχισε να εμφανίζει επεισόδια τα οποία δεν εμφάνιζε σπίτι. Την είδατε να αγανακτεί;

Μάρτυρας: Όχι, δεν την είδα να αγανακτεί. Ήταν πολύ συνεργάσιμη.

Εισαγγελέας: Είχαν κάποιο μοτίβο τα επεισόδια;

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελέας: Το είχατε συζητήσει με τη μητέρα;

Μάρτυρας: Θυμάμαι ότι έλεγε πως έβλεπε κάποια πράγματα στο μόνιτορ, δεν θυμάμαι τι.

Εισαγγελέας: Υπήρχε μομφή από τη μητέρα ότι δεν κάνετε τίποτα να βοηθήσετε το παιδί;

Μάρτυρας: Σε μένα από τη μητέρα όχι. Ο πατέρας ήταν λίγο θυμωμένος και ζητούσε επιτακτικά να βρεθεί μια λύση.

Σήμερα κατάθεση στο δικαστήριο έδωσε και μία νοσηλεύτρια, η οποία περιέγραψε πως την ημέρα που υπέστη την ανακοπή η μικρή Τζωρτζίνα βρισκόταν στη στάση νοσηλευτών.

«Γύρω στις 2:30 ήμασταν με τη συνάδελφο στη στάση νοσηλευτών και ήρθε η μητέρα και δεν μπορούσα να προσδιορίσω εάν μας λέει κάτι. Και ρωτάει η συνάδελφος "είναι καλά το παιδί, κάνει σπασμούς" και κατόπιν κατάλαβα πως κάτι συνέβαινε», τόνισε η μάρτυρας, η οποία περιέγραψε πως η μητέρα συνέδεσε την ΑΜΠΟΥ και την έδωσε στους γιατρούς.

Στη συνέχεια η μάρτυρας, απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου, είπε πως είδε την κατηγορούμενη «να στέκεται, δεν είδα κάτι, σαν να περίμενε να τη ρωτήσουμε εμείς. Δεν είδα τα χείλη να κινούνται. Δεν φορούσε μάσκα».

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.