Γιατί δεν απετράπη από την ΕΛ.ΑΣ. η επίθεση των χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη, είναι το ερώτημα που βασανίζει όλη την ελληνική κοινωνία.

Τρία είναι τα κρίσιμα χρονικά σημεία για τα οποία ελέγχεται η ΕΛ.ΑΣ.: η είσοδος των Κροατών στη χώρα μας, η διαδρομή τους προς την Αθήνα και η συνάντησή τους με τους Έλληνες συνεργούς τους, που ολοκληρώθηκε με την πορεία προς το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και την επίθεσή τους στους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά και σε ανυποψίαστους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε τις συνεννοήσεις των Κροατών με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πληροφοριακά δελτία της υποδιεύθυνσης αστυνομικής βίας, ήξεραν και το πού θα μείνουν και το πού θα χτυπήσουν, καθώς ο στόχος τους δεν ήταν άλλος από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Από τη μεριά της η ΕΛ.ΑΣ. είχε ήδη χάσει δύο ευκαιρίες να κόψει τον δρόμο των Κροατών και να ακυρώσει το ραντεβού θανάτου.

Η πρώτη ήταν στα σύνορα. Εφόσον γνώριζε από τις Αρχές του Μαυροβουνίου μέχρι και τις πινακίδες των οχημάτων με τα οποία οι Bad Blue Boys ταξίδευαν για την ελληνική πρωτεύουσα, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν κάθε δυνατότητα να τους σταματήσουν στα σύνορα. Ωστόσο, δεν το έκαναν.

Μάλιστα, οι χούλιγκαν πέρασαν από έξι νομούς και δεν τους ενόχλησε κανείς και βίντεο που κατέγραφαν την πορεία τους ανέβαιναν στα κοινωνικά δίκτυα.

Και αφού η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε ότι δεν είχαν αποτρέψει ούτε την είσοδό τους στη χώρα ούτε την άφιξή τους στην Αθήνα και τη συνάντησή τους με τους Έλληνες συνεργούς τους, γιατί άφησαν αφύλακτο το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Τα ερωτήματα θα απαντηθούν από την ΕΔΕ που διεξάγεται, παράλληλα με τις έρευνες για τον εντοπισμό του/των δολοφόνων του Μιχάλη Κατσουρή και των δραστών των υπόλοιπων επιθέσεων.