Οι ανεπίσημες διαρροές των δεκάδων μαρτυρικών καταθέσεων για τη μοιραία νύχτα της Δευτέρας 7 Αυγούστου ρίχνουν φως και συνθέτουν το παζλ της δολοφονίας του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται μέσα στις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας, υπάρχει μία συγκεκριμένη μαρτυρία που δίνει ξεκάθαρη κατεύθυνση για το άτομο που έδωσε τη χαριστική βολή στον άτυχο 29χρονο.

Ένας Έλληνας οπαδός της ΑΕΚ και συγκεκριμένα το πρόσωπο το οποίο έτρεχε στο πλευρό του Μιχάλη προκειμένου να γλιτώσουν τα χτυπήματα από τους Κροάτες χούλιγκαν και τους συνεργούς τους έδωσε σημαντικές πληροφορίες στην ανακρίτρια για το ποιος δολοφόνησε τον 29χρονο. Ο συγκεκριμένος οπαδός διακρίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό της κάμερας ελέγχου κυκλοφορίας πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια να φορά μία κόκκινη μπλούζα και να τρέχει μαζί με τον Μιχάλη για να γλιτώσουν.

Ο μάρτυρας-κλειδί φέρεται να μίλησε στην ανακρίτρια για τουλάχιστον τέσσερα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που χτυπούσαν τον ίδιο αλλά και τον Μιχάλη με καδρόνια και ρόπαλα. Ο οπαδός ισχυρίστηκε πως ένας από τους τέσσερις έφερε το διακριτικό σήμα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και, όπως φέρεται να υποστήριξε πως είδε, ήταν εκείνος που μαχαίρωσε τον Κατσουρή στη βραχιόνιο αρτηρία, χτύπημα το οποίο έμελλε να είναι και το μοιραίο. Ο οπαδός συμπλήρωσε πως δεν μπόρεσε να διακρίνει τον δράστη, διότι φορούσε κουκούλα, ενώ εκείνη τη στιγμή χτύπησαν και τον ίδιο με ρόπαλο στο κεφάλι, σπάζοντάς του χέρι και πόδι. Μια φωτοβολίδα που έπεσε δίπλα τους προκάλεσε αναστάτωση, δίνοντας την ευκαιρία στους δύο νεαρούς να το βάλουν στα πόδια και να γλιτώσουν προσωρινά.