Σάρωσε τα Τρίκαλα η κακοκαιρία Daniel, πνίγοντάς τα κυριολεκτικά στη λάσπη. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr, πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια σπίτια και επιχειρήσεις, καθώς έσπασε ο Ληθαίος σε δυο σημεία.

Σε δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος του δήμου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας, τονίζει πως ο δήμος Τρικκαίων έχει ρίξει όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της καταστροφικής κακοκαιρίας Daniel.








Μηνύματα από το 112 σε περιοχές των Τρικάλων

Το απόγευμα της Τετάρτης οι κάτοικοι στις περιοχές Κανάβια και Στραυρός Ελάτης έλαβαν μήνυμα εκκένωσης προς Τρίκαλα.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κανάβια και Σταυρός Ελάτης, απομακρυνθείτε προς Τρίκαλα λόγω επικίνδυνων κατολισθητικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Πού φιλοξενούνται οι πληγέντες στα Τρίκαλα

Σε ξενοδοχεία, αλλά και σε δομές του Δήμου Τρικκαίων, φιλοξενούνται άνθρωποι που έχουν ανάγκη στέγασης λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, ενώ έχει διατεθεί χώρος και στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Όλα τα μηχανήματα και οχήματα του Δήμου Τρικκαίων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, βρίσκονται στα σημεία που υπάρχουν προβλήματα, καθώς και μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών.

Προτεραιότητα έχουν τα επείγοντα περιστατικά, ενώ συνολικά 31 μηχανήματα και περίπου 70 άτομα απασχολούνται στη διαχείριση τεχνικών ζητημάτων.

Οι πολίτες μπορούν να καλούν τις τηλεφωνικές γραμμές 2431020000 και 2431351100, ενώ ο δήμος εκφράζει την παράκληση να δείχνουν υπομονή, καθώς υπάρχει χρόνος αναμονής λόγω των δεκάδων τηλεφωνημάτων. Λειτουργούν επίσης τα τηλέφωνα της ΔΕΥΑΤ 2431076711 - 12 - 13 - 15. Η δημοτική Αρχή ζητεί από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις, ειδικά με τα αυτοκίνητα, τόσο για να αποφευχθούν ατυχήματα, όσο και για να διέρχονται ταχύτερα τα οχήματα άμεσης ανάγκης και επέμβασης (ασθενοφόρα, οχήματα Πυροσβεστικής Αστυνομίας, Δήμου Τρικκαίων, Πολιτικής Προστασίας).

Έβγαιναν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν από την πλημμύρα

Δραματική είναι η κατάσταση και στην Κουτσομύλια, όπου Κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, φεύγοντας από τα παράθυρα, όπως αναφέρει το trikalvoice.





«Αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Καταστροφή, τα πάντα διαλύθηκαν», είπε ένας κάτοικος, καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρξε βοήθεια. «Μόνο που είδαμε ήταν το 100».

Τεράστια προβλήματα εντοπίζονται στο χωριό Μεγαλα Καλύβια, το οποίο έχει αποκλειστεί και η στάθμη του νερού ανεβαίνει επικίνδυνα, ενώ οι εικόνες και από το στο Βαλομάνδρι Τρικάλων συγκλονίζουν, καθώς το χωριό έχει βυθιστεί.



Έπεσε το ιστορικό γεφύρι της Σαρακίνας

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, το trikalaola μετέδωσε ότι έπεσε το ιστορικό γεφύρι της Σαρακίνας.