Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με «πρωταγωνιστή» έναν 38χρονο Αστυνομικό στην Καλαμαριά, που σκότωσε με καραμπίνα την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του, την ώρα που τα παιδιά τους βρίσκονταν ακόμα στο σχολείο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τα δύο παιδιά αγνοούσαν πώς έχουν χάσει και τους δύο γονείς τους και έτσι στο πλευρό τους βρίσκονται για να τους παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛΑΣ.

Κατά πληροφορίες, το ζευγάρι είχε πάρει συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίζονταν οι μέρες και ώρες επικοινωνίας του δράστη και αυτόχειρα με τα παιδιά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το εν διαστάσει ανδρόγυνο δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για εις βάρος της απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.

«Έλεγε στον πατέρα του ότι θα την σκοτώσει - Την αγαπούσε τρελά»

Όπως ανέφερε γνωστός της οικογένειας του αστυνομικού, ο 38χρονος ζούσε με τους γονείς του μετά το διαζύγιο. Μάλιστα, είχε πάρει λίγες μέρες πριν την καραμπίνα από το σπίτι του πατέρα του, λέγοντας ότι θα την «καθάριζε». Όμως, τα ξημερώματα έφυγε από το σπίτι των γονιών του και αφού βεβαιώθηκε ότι τα παιδιά μπήκαν στο σχολικό λεωφορείο, στη συνέχεια χτύπησε την πόρτα της 42χρονης τη σκότωσε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο φίλος του αστυνομικού ανέφερε ακόμη ότι συχνά ο 38χρονος έλεγε στον πατέρα του ότι θα σκοτώσει τη γυναίκα του: «Έλεγε στον πατέρα του ότι θα την σκοτώσει. Την αγαπούσε τρελά. Την καραμπίνα την πήρε από χθες ισχυριζόμενος πως θα την καθαρίσει».

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, ο αστυνομικός προσπαθούσε να πείσει την πρώην σύντροφό του να παντρευτούν ξανά για χάρη των παιδιών αλλά εκείνη δεν ήθελε.

Σημειώνεται πως αστυνομικοί που μετέβησαν το πρωί στο διαμέρισμα όπου τελέστηκαν το έγκλημα και η αυτοχειρία πραγματοποίησαν έρευνες χωρίς να βρουν κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους των πράξεων του 38χρονου. Ανάλογη έρευνα θα ακολουθήσει στο σπίτι όπου ζούσε ο ίδιος.

Το προφίλ του 38χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης της γυναικοκτονίας και αυτόχειρας υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος (Υ.Τ.Ε.Β.Ε), στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, σε υπηρεσία άνευ όπλου, ενώ στο παρελθόν ήταν τηλεφωνητής στο 100 και είχε κανονικά υπηρεσιακό όπλο. Δεν έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Άμεση Δράση.

Ο 38χρονος, μάλιστα, είχε μετακινηθεί σε υπηρεσία γραφείου της ΕΛΑΣ συνέπεια προβλήματος τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε και τού είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο.